Newsroom

Newsroom

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Δεν έχω διαπράξει καμία απολύτως αξιόποινη πράξη"

Με την άρνησή του να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρείχε στον εαυτό…

Με την άρνησή του να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρείχε στον εαυτό του το προνόμιο να μην τεθεί στη βάσανο των ερωτήσεων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, υπόβαλε εννιασέλιδο υπόμνημα, το οποίο ξεκινά με την ενδεικτική φράση: «Αισθάνομαι για πολλοστή φορά την ανάγκη να διακηρύξω ότι δεν έχω διαπράξει καμία απολύτως αξιόποινη πράξη, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε απιστία, ούτε καμία άλλη».

Ο ίδιος μιλά για προειλημμένη απόφαση να παραπεμφθεί «ως δήθεν υπαίτιος των δήθεν εγκλημάτων που δήθεν ετέλεσε, ανεξάρτητα από το τι και πώς αποδεικνύεται και κυρίως, ανεξάρτητα από το τι υπαγορεύει η κοινή λογική», ενώ φτάνει στο σημείο να αναφέρεται σε δικονομική απόλυτη ακυρότητα του όποιου πορίσματος εκδοθεί από την Επιτροπή επειδή δεν τήρησε στοιχειώδεις τύπους της διαδικασίας, αλλά παραβίασε και κατάφωρα τα δικαιώματά του και τους βασικούς κανόνες ενός κράτους δικαίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, εξάλλου, κάνει λόγο για εκτοξευόμενες κατηγορίες σε βάρος του, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, αποτελούν διατεταγμένες κατηγορίες προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων. «Κατηγορούμαι για νόθευση εγγράφου χωρίς να υπάρχει το φερόμενο ως εκ μέρους μου δήθεν νοθευμένο έγγραφο (εννοώ το usb που εγώ παρέδωσα στον κ. Διώτη) και κατηγορούμαι για απιστία λόγω μη (παρανόμου;) αξιοποιήσεως της Λίστας, την στιγμή που όχι μόνον επεχείρησα να αξιοποιήσω ως άτυπες πληροφορίες, στην αρχή τμήμα τουλάχιστον του περιεχομένου της, αλλά και την στιγμή που μέχρι σήμερα από την όποια (;) εκμετάλλευση της Λίστας, το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επίσης, σημειώνει πως το υπόμνημά του δεν αποτελεί κείμενο παροχής εξηγήσεων, καθώς κάτι τέτοιο νοείται μόνο εάν ο εγκαλούμενος έχει τη δυνατότητα να μελετήσει όλη τη σχετική δικογραφία και να μπορέσει να προετοιμάσει εξηγήσεις με βάση τις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, τα σχετικά υπομνήματα, τα πρακτικά των επί πέντε μήνες συνεδριάσεων της προανακριτικής επιτροπής και της εξέτασης των μαρτύρων, τις πραγματογνωμοσύνες κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπονιέται γιατί η συνολική προθεσμία 17 ημερών που του δόθηκε για να απολογηθεί όχι απλώς δεν επαρκεί, αλλά αποτελεί κυριολεκτικά εμπαιγμό και κάνει μνεία για βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων του.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…