Γαλλία: Η Λεπέν κλείνει το μάτι στον Μακρόν – «Πάμε για συγκατοίκηση»

Η Γαλλία έχει βυθιστεί στο πολιτικό χάος από τότε που ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν διέλυσε την Εθνοσυνέλευση πριν μια εβδομάδα, αφού υπέστη βαριά ήττα από το κόμμα της Λεπέν στις ευρωεκλογές

lepen

Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, δήλωσε ότι δεν θα επιχειρήσει να υποχρεώσει σε παραίτηση από την προεδρία τον Εμανουέλ Μακρόν αν κερδίσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

«Σέβομαι τους θεσμούς και δεν επιδιώκω θεσμικό χάος», δήλωσε η ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού σε συνέντευξή της την εφημερίδα Le Figaro. «Απλώς θα υπάρξει συγκατοίκηση».

Η Λεπέν επιδιώκει να καθησυχάσει τους πιο συστημικούς ψηφοφόρους για να εδραιώσει πλειοψηφία στο επόμενο κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις κάλπες. Το κόμμα της, ο Εθνικός Συναγερμός, αναμένεται να είναι η πρώτη δύναμη στις κάλπες και η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει ισχυρή ανησυχία στους επενδυτές και τους διεθνείς εταίρους της Γαλλίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε επiσης ότι αν καταφέρει να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία -είτε μόνο με τους βουλευτές της Εθνικής Συσπείρωσης είτε με τη στήριξη συμμαχικών δυνάμεων- η ίδια θα ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της ενώ ο 28χρονος ηγέτης του κόμματος Τζόρνταν Μπαρντέλα θα γίνει πρωθυπουργός. Οι εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν σε δύο γύρους και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουλίου.

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι