Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Όλοι εναντίον της ακροδεξιάς, εκτός από τους θλιβερούς Ρεπουμπλικανούς

Αποσύρονται υποψήφιοι που ήρθαν τρίτοι στον πρώτο γύρο, ώστε να αποτραπεί η επικράτηση του Εθνικού Μετώπου - Η ντροπιαστική εξαίρεση

AP24182803870885

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για λογαριασμό της προσκείμενης στον πρόεδρο Μακρόν παράταξης, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι υποψήφιοι της παράταξης που ήρθαν τρίτοι και «η διατήρηση των οποίων θα είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή βουλευτή του Εθνικού Συναγερμού» θα πρέπει να αποσυρθούν και να υποστηρίξουν «έναν άλλον υποψήφιο που υπερασπίζεται τις αξίες της Δημοκρατίας».

«Απόψε δεν είναι μια βραδιά σαν τις άλλες. Το μάθημα αυτής της βραδιάς είναι ότι η ακροδεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας» είπε ο Ατάλ τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να μην έχει η ακροδεξιά την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο και να αποφευχθεί η καταστροφή της χώρας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Το λέω με τη δύναμη που απαιτεί η στιγμή σε κάθε ψηφοφόρο μας. Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Έθνικο Συναγερμό. Η Γαλλία αξίζει να μην διστάζουμε να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβούν τα χειρότερα» είπε ο Ατάλ.

Από την πλευρά της, και η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) που αναδείχθηκε δεύτερη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, θα αποσύρει τους υποψηφίους του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρεθούν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας.

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό», τόνισε ο Μελανσόν, αντιδρώντας στην πρώτη θέση που φαίνεται να κερδίζει το ακροδεξιό κόμμα, με περίπου 34% των ψήφων, στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αντίθετα, το συντηρητικό κόμμα Les Républicains (LR) αρνήθηκε να καλέσει τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Όπου δεν έχουμε υποψηφίους στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, δεν δίνουμε κατευθύνσεις και αφήνουμε τους Γάλλους να εκφραστούν κατά συνείδηση», ανέφερε το LR σε δελτίο τύπου. «Ο κίνδυνος που απειλεί τη χώρα μας σήμερα είναι η άκρα αριστερά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του LR, Φρανσουά Ξαβιέ Μπελαμί.

Πάρτι γενεθλίων της αλβανικής μαφίας που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων (video)

φυλακες

Πάρτι γενεθλίων της αλβανικής μαφίας που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων (video)

Διάλογοι μεταξύ κρατουμένων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών, «έκαψαν» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στις…

Η μάχη με τις φωτιές δίνεται με δημόσιες πολιτικές, όχι μεταθέτοντας την ευθύνη στους πολίτες

5951117

Η μάχη με τις φωτιές δίνεται με δημόσιες πολιτικές, όχι μεταθέτοντας την ευθύνη στους πολίτες

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει πολύ περισσότερες καταστροφές σε καμένα δάση,…

Βίντεο ντοκουμέντο από τους τραμπουκισμούς Αυγενάκη, στο αεροδρόμιο – «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει ο ίδιος!

aygenakis

Βίντεο ντοκουμέντο από τους τραμπουκισμούς Αυγενάκη, στο αεροδρόμιο – «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει ο ίδιος!

Συμπεριφορά που βρίσκεις μόνο σε χαμαιτυπεία επέδειξε ο πρώην υφυπουργός.