Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Συνδικαλιστές "βύθισαν στο σκοτάδι" ομιλία του πρωθυπουργού Βαλς (βίντεο)

Κι ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε αρχίσει την ομιλία του ενώπιον 700 ανθρώπων προς υποστήριξη πολιτικού του Σοσιαλιστικού…

valls meeting doubs 5195931

Κι ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε αρχίσει την ομιλία του ενώπιον 700 ανθρώπων προς υποστήριξη πολιτικού του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα φώτα έσβησαν και το μικρόφωνο έπαψε να λειτουργεί. Η παροχή ηλεκτρισμού διεκόπη για περίπου μία ώρα, όχι μόνον στην αίθουσα, αλλά και σε ολόκληρη τη γειτονιά της Οντινκούρ, στην ανατολική Γαλλία.

Η ομοσπονδία των μεταλλεργατών και των εργαζόμενων στον χώρο της ενέργειας, η οποία ανήκει στην τριτοβάθμια ομοσπονδία CGT, υποστήριξε με ανακοίνωσή της την κίνηση.«Όταν δεν σε ακούνε, πρέπει να κάνεις γνωστή την άποψη σου, οπότε κόψαμε το ρεύμα», τόνισε ο εκπρόσωπος Μαρκ Πολό στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί έρευνα αλλά το πολιτικό συμπέρασμα αυτού του περιστατικού είναι ένα: Η σοσιαλιστική κυβέρνηση Βαλς υπό τον Φρανσουά Ολάντ έχει απομακρυνθεί από τις κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν το 2012 κι αυτή η απόκλιση θα ξεσπά με κάθε αφορμή. 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.