Γενέθλια και αγόρασε σχοινί

Ο εορτάζων Κυριάκος Μητσοτάκης ως συνεχιστής της παράδοσης του κόμματος, προσπάθησε να σβήσει κεράκια αλλά κατάφερε να βάλει φωτιά στα μπατζάκια του.

ΝΔ 50 Μitsotakis

Συνήθως στα γενέθλια τηρούνται τα προσχήματα. Παραμερίζονται αντιπαραθέσεις, όλοι φορούν τον καλό εαυτό τους και χαμογελώντας μπροστά στις κάμερες εύχονται τα καλύτερα. Ακόμη και αν δεν τα εννοούν. Τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν ούτε στο ελάχιστο στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Ο εορτάζων Κυριάκος Μητσοτάκης ως συνεχιστής της παράδοσης του κόμματος, προσπάθησε να σβήσει κεράκια αλλά κατάφερε να βάλει φωτιά στα μπατζάκια του. Δύο πρώην πρωθυπουργοί του κόμματος (ο ένας μάλιστα με τον ιδιαίετρο ρόλο ως μέλος της οικοένειας του ιδρυτή της ΝΔ), ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, απουσίασαν επιδεικτικά από τη φιέστα του πρωθυπουργού.

Και οι δυό τους έχουν εκφράσει πρόσφατα τις διαφωνίες τους (για διαφορετικό λόγο ο καθένας) από την πολιτική Μητσοτάκη, αλλά το γεγονός ότι δεν δέχθηκαν να γιορτάσουν μαζί του κάτι που αφορά την ιστορική επέτειο της δημιουργίας του κόμματος, είναι ευθεία απαξίωση.

Στην πρόσφατη επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, οι σπαρασσόμενοι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος ήταν παρόντες για να ομονοήσουν την πίστη τους στο κόμμα και την ιστορία του. Στον επίσης σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ, οι τάσεις και οι αντιστάσεις στο εσωτερικό, όταν χρειάστηκε να γιορτάσουν οτιδήποτε, κράτησαν τα προσχήματα και ήταν παρόντες.

Η απουσία των δύο πρωθυπουργών από το ιωβηλαίο του κόμματος, αποτελεί έκφραση ευθείας αμφισβήτησης του Μητσοτάκη. Μετέτρεψαν τον εορτασμό της επετείου στον οποίο θα μπορούσαν να παραβρεθούν τυπικά και χωρίς συμβολισμούς, στο έκδηλο μήνυμα ότι δεν τον θέλουν και δεν τον εγκρίνουν. Τον μήνυμα διογκώνεται επειδή δίνεται τη συγκεκριμένη εποχή. Αφενός εκφράζεται παράλληλα με την δυσαρέσκεια αρχικώς των 11 και στη συνέχεια των 8 βουλευτών του κόμματος που τα έχουν βάλει με τον Μητσοτάκη και αφετέρου λίγο πριν τις αναμενόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά και την επιλογή προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφού ο Μητσοτάκης γιόρτασε τα μαύρα και όχι τα ασημένια γενέθλια όπως θα ήθελε, είναι αναγκασμένος να σταθμίσει και να διαχειριστεί τις αντιδράσεις. Γιατί είναι αυτονόητο ότι οι δύο δεν απουσίαζαν για να κάνουν μούτρα στον γόνο, αλλά ακριβώς για να δώσουν εκτός από το μήνυμα και το σύνθημα για να ξεκινήσουν πράγματα που δεν θα ήθελε καθόλου ο Μητσοτάκης.

Η αντίδραση πέρα από προσβλητική για τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, είναι σφύριγμα πολέμου. Υπόγειου έστω. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που την ώρα που ο Μητσοτάκης επιχειρούσε στην ομιλία στη Ρηγίλης να δώσει πανηγυρικό τόνο στα γενέθλια της ΝΔ, μεταξύ των κινητών των στελεχών του Μαξίμου κυκλοφορούσαν οι στίχοι από το τραγούδι του Κώστα Τριπολίτη “γενέθλια ημέρα”

“Γενέθλια κι αγόρασα σκοινί,
τον κόμπο μου τον έχω φτιάξει πρόχειρα,
παραληρώντας πάνω στο σκαμνί,
στον τελευταίο ρόλο του αυτόχειρα.”

Οι πιο κακεντρεχείς μάλιστα έλεγαν πως “αυτά δεν γίνονται ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ”

Πίσω μου τίποτα, τίποτα στο μέλλον,
μονάχα η κηδεία των ψηλών καπέλων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 52χρονος που αγνοούνταν εν μέσω της κακοκαιρίας «Cassandra»

Screenshot 2024 10 05 165858

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 52χρονος που αγνοούνταν εν μέσω της κακοκαιρίας «Cassandra»

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε πριν από λίγο χωρίς τις αισθήσεις του, σε…

Είναι «πράσινη» ανάπτυξη η ολιγοπωλιακή εκμετάλλευση των ΑΠΕ που οδηγεί σε ερημοποίηση της υπαίθρου;

Γιαννης Μυλόπουλος

Είναι «πράσινη» ανάπτυξη η ολιγοπωλιακή εκμετάλλευση των ΑΠΕ που οδηγεί σε ερημοποίηση της υπαίθρου;

Η μεγαλύτερη και η χειρότερη μεταβολή, ως μη αντιστρεπτή και ως έχουσα μόνιμες αρνητικές συνέπειες,…