Newsroom

Newsroom

Γεωργία Λαλέ: Πληρωμένη απάντηση σε Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία – «Την ανέβασε ψηλά»

«Αποσύρθηκε γιατί μία μειονότητα του κράτους μας ήθελε να σιωπήσει τις γυναίκες», σημείωσε η δημιουργός για τη ροζ σημαία

ροζ σημαία

Η Γεωργία Λαλέ, η δημιουργός της ροζ σημαίας, έδωσε την δική της απάντηση στην κυβερνητική λογοκρισία μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, και η συνέντευξή της προβλήθηκε στο Πρωινό.

Η εικαστικός εξηγεί τι ακριβώς είναι το περίφημο έργο της που τόσο ενόχλησε, αποκαλύπτει πως στεναχωρήθηκε και δίνει μια αφοπλιστική απάντηση στον Γιώργο Γεραπετρίτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα έλεγα στον κ. Γεραπετρίτη ότι κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά».

Γεωργία Λαλέ – Τι δήλωσε για τη ροζ σημαία

«Το έργο είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες – θύματα γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας. Αυτές οι γυναίκες είναι ηρωίδες του έθνους μας και κάθε έθνους. Δέχομαι πολλά μηνύματα από γυναίκες, οι οποίες έχουν περάσει ενδοοικογενειακή βία, θύματα βιασμών, φίλες γυναικών που δολοφονήθηκαν από τους άνδρες τους το 2022.

Το έργο δεν είναι η ελληνική σημαία, το έργο λέγεται «Σημαία», έχει τετράγωνα και παραλληλόγραμμα που αναφέρονται στην ελληνική σημαία. Δεν είναι η ελληνική σημαία, είναι ένα εθνικό σύμβολο και ένα εθνικό σύμβολο αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες», είπε η δημιουργός και συμπλήρωσε:

«Με στενοχώρησε που θεώρησαν ότι το έργο μου προσβάλλει το εθνικό μας σύμβολο, στενοχωρήθηκε που το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να κατέβει το έργο μου από το προξενείο. Σαν καλλιτέχνης και σαν γυναίκα νιώθω ότι η «Σημαία» αποσύρθηκε γιατί μία μειονότητα του κράτους μας ήθελε να σιωπήσει τις γυναίκες και εμένα κατ’ επέκταση και να μη μιλήσουμε γι’ αυτά τα συγκεκριμένα θέματα.

Θεωρώ ότι το λάθος είναι στη διαχείριση που έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών. Η έκθεση ήταν εγκεκριμένη. Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε βάση σε μία ακραία πλευρά του κοινοβουλίου που δεν αντιπροσωπεύει τη χώρα μας και ζήτησε να κατέβει το έργο μου μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο».

Είναι πολλά τα συγγνώμη που πρέπει να ζητηθούν απέναντι στις γυναίκες που χρειάζονται υποστήριξη. Όταν μέλη της βουλής κάνουν ονομαστική επίθεση εναντίον μου, αυτό με εκθέτει σε κινδύνους.

Θα έλεγα στον κ. Γεραπετρίτη ότι κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά».

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

λεωτσακος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον βετεράνο της μουσικοκριτικής…

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

oikos anoxhs

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08) στην «γειτονιά του έρωτα», στην περιοχή των…