Γερμανία: Ακόμη μια σύλληψη για την αιματηρή επίθεση – Βρέθηκε το μαχαίρι

Περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το φονικό όπλο του δράστη, το οποίο υπόκειται σε ειδική έρευνα από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/08) είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Νωρίτερα, η εφημερίδα BILD είχε μεταδώσει πως ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα ως πιθανός ύποπτος για την επίθεση, δεν είναι τελικά ο δράστης, ο οποίος εξακολουθούσε να διαφεύγει.

Σύμφωνα με την BILD, ο προηγούμενος συλληφθείς ήταν νεότερος από τον δράστη και η εμφάνισή του δεν ταίριαζε με την περιγραφή του δράστη από τους αυτόπτες μάρτυρες. Η εφημερίδα περιέγραφε τον δράστη ως αθλητικό άνδρα «με αραβικά χαρακτηριστικά», ηλικίας 20-30 ετών, ύψους 1,70-1,75 και επεσήμανε ότι φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο.

Μετά την θανατηφόρα επίθεση στο «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία», οι κοντινές πόλεις Χίλντεν και Χάαν ανακοίνωσαν την ακύρωση αντίστοιχων δικών τους εκδηλώσεων, επικαλούμενες θέμα ασφάλειας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης για τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη πέντε, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάλεσε τις ομάδες της Bundesliga να αγωνιστούν φορώντας πένθιμα περιβραχιόνια.

«Η τρομακτική πράξη στο Ζόλινγκεν με έχει συγκλονίσει, συγκλονίζει την χώρα μας. Θρηνούμε για τους νεκρούς και ανησυχούμε για τους τραυματίες, στους οποίους εύχομαι ειλικρινά δύναμη και ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι «ο δράστης πρέπει να λογοδοτήσει», καλώντας τους πολίτες «να σταθούμε όλοι μαζί, ενάντια στο μίσος και στην βία».

Καθ’ οδόν για το Ζόλινγκεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία βρίσκεται η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να μιλήσει με τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.