Γερμανία: Λίβυος συνελήφθη ως ύποπτος για σχέδια επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο Λίβυος πιστεύεται ότι εισήλθε στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2022 και ότι υπέβαλε αίτημα για άσυλο τον επόμενο Ιανουάριο, το οποίο απορρίφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

germania efodoi efodos astynomia 252863 357307 type13262 1280x720 1

Ένας Λίβυος υπήκοος με ύποπτους δεσμούς με την οργάνωση ISIL (ISIS) που σχεδίαζε επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο συνελήφθη στη Γερμανία, δήλωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η αστυνομία και άλλες δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον άνδρα το βράδυ του Σαββάτου στο Μπερνάου, μια πόλη λίγο έξω από την πρωτεύουσα, Βερολίνο, και έκαναν έρευνα στο σπίτι του, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δήλωση την Κυριακή.

Η εισαγγελία αναγνώρισε τον 28χρονο μόνο ως Ομάρ Α, σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους της Γερμανίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

«Σκόπευε να πραγματοποιήσει επίθεση υψηλού προφίλ με πυροβόλα όπλα στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο κατηγορούμενος αντάλλαξε πληροφορίες με ένα μέλος του [ISIL] σε συνομιλία μέσω messenger».

Οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν επίσης το σπίτι ενός άλλου ατόμου κοντά στην πόλη της Βόννης, το οποίο θεωρήθηκε μάρτυρας αλλά όχι ύποπτος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Η ανατίναξη των δρόμων προς τη Νότια Κορέα στο έδαφος της ΛΔΚ είναι εσωτερική υπόθεση…