Newsroom

Newsroom

Γεροβασίλη: Δεν μπορεί να ξανακερδίσει ο Κασσελάκης (video)

Κλειστά χαρτιά για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κρατά η Όλγα Γεροβασίλη,

γεροβασιλη

Κλειστά χαρτιά για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε η Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Action 24 είπε ότι δεν έχει ακόμα σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα που κατέληξαν στη μομφή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι η μομφή ήταν αίτημα από τη βάση του κόμματος. Μάλιστα είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι το κόμμα παρήγαγε μόνο αρνητικές ειδήσεις, που ξεκίνησαν από τη μεταμεσονύχτια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη από την Αμερική άνοιξε θέμα μαύρων ταμείων υπονομευτών και τοξικών τοποθετήσεων.

Όπως είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής, ο τέως πλέον πρόεδρος του κόμματος δίχασε την κοινοβουλευτική ομάδα με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού και τη διαγραφή και την επιστροφή του Παύλου Πολάκη.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τις τελευταίες εβδομάδες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις εξελίξεις που οδήγησαν στη μομφή στο πρόσωπό του. «Δημιουργούσε φανταστικούς εχθρούς» είπε, μεταξύ άλλων, για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Τα πολιτικά λάθη συγχωρούνται τα λάθη στο ύφος το ήθος και τις αξίες δεν συγχωρούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε με δηκτικό τρόπο ότι «υπάρχουν πολιτικές ερμηνείες αλλά και ψυχολογικές για την επίθεση Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα».

Για το πώς θα εξελιχθούν από εδώ και στο εξής τα πράγματα η Όλγα Γεροβασίλη απέρριψε τις απόψεις της πλευράς Κασσελάκη για ανάγκη να εκλεχτούν νέα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογώντας ότι είναι έωλο ως επιχείρημα βάσει του καταστατικού του κόμματος και υπογράμμισε ότι το καταστατικό ορίζει σαφώς ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να κάνει μομφή στον πρόεδρο του κόμματος.

Ποιοι μπορεί να διεκδικήσουν την ηγεσία

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρία απέφυγε να πάρει θέση για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την επανεκλογή αλλά είπε ότι έχει δικαίωμα ο έκπτωτος πρόεδρος να είναι εκ νέου υποψήφιος. Εκτίμησε όμως, πως ο αποπεμφθείς πρόεδρος δεν θα είχε ελπίδες να κερδίσει στις εκλογές εάν έθεσε υποψηφιότητα. «Δεν μπορεί να ξανακερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης γιατί έχει ξετυλίξει μια ατζέντα που δεν θα είχε ψηφιστεί ούτε πέρσι». Η αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «αισχρή» την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή και ειδικά την αποστροφή του λόγου του όταν αποκάλεσε τα μέλη της ΚΕ «κουκουλοφόρους».

 

Σχολιάζοντας τις σχέσεις της με τον Παύλο Πολάκη είπε ότι «οι διαφωνίες με τον Παύλο Πολάκη δεν σημαίνει ότι δεν συγκλίνουμε πουθενά».

Για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εξελίξεις η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι δεν θα ήθελε να είχε φύγει μετά την ήττα στις εκλογές του 2023, αλλά απέφυγε να πάρει θέση στα σενάρια ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν πίσω από τις κινήσεις για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη.

 

 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απορριπτική απόφαση της εισαγγελίας Εφετών για εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο

Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απορριπτική απόφαση της εισαγγελίας Εφετών για εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο

Δεν ασκείται έφεση για την απαλλαχτική απόφαση που είχε εκδώσει μέσα στο καλοκαίρι το Μικτό…

Ανοίγει τα χαρτία του Κασσελάκης: Ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης

Ανοίγει τα χαρτία του Κασσελάκης: Ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος βρίσκεται στις Σπέτσες, εκεί όπου έγιναν οι ζυμώσεις και «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του