Για έκτη χρονιά ο Μητσοτάκης δεν έδωσε στο Documento ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ

Eίναι η έκτη χρονιά που το Documento, ένα μέσο που κατά κοινή ομολογία έχει ευρεία κοινωνική απεύθυνση αποκλείεται από το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου!

media ΔΕΘ

Για άλλη μία χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε τη δυνατότητα στο Documento να θέσει ερώτηση στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται την ελευθεροτυπία στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η φετινή είναι η έκτη χρονιά που το Documento, ένα μέσο που κατά κοινή ομολογία έχει ευρεία κοινωνική απεύθυνση αποκλείεται από το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου από την διαδικασία υποβολής ερώτησης στον πρωθυπουργό, ενώ άλλα μέσα με πολύ μικρότερη απήχηση έθεσαν ερώτημα.

Ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να θέτει ερωτήματα, ώστε να ασκείται και ο απαραίτητος κοινωνικός έλεγχος της κυβέρνησης και να μαθαίνουν οι πολίτες την αλήθεια. Για αυτό και σε κάθε σύγχρονη χώρα η δημοσιογραφία είναι δομικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός είναι σε εμφανές πολιτικό αδιέξοδο, καθώς η ακρίβεια καλπάζει, ενώ η ανασφάλεια διευρύνεται, με αποτέλεσμα η φθορά της κυβέρνησης να συνεχίζεται, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές. Όμως, είναι θεσμική υποχρέωσή του να απαντάει σε κάθε δημοσιογραφική ερώτηση, όσο “ενοχλητική” και εάν είναι.

Μιας και δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να θέσουμε την ερώτησή μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς διαχρονικά φοβάται το Documento, θέτουμε το ερώτημα εδώ και ευελπιστούμε ο πρωθυπουργός να απαντήσει μέσα από τους “αντιπροσώπους” του.

Ουσιαστικά θα μεταφέραμε στον πρωθυπουργό την ερώτηση της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες μέσα από ανάρτησή της στο Facebook για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

«Γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;».

Η ερώτηση είναι η εξής: “κύριε πρωθυπουργέ νιώθουμε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την ερώτηση που σας απηύθυνε δημόσια για την τραγωδία στα Τέμπη η μάνα κυρία Μαρία Καρυστιανού, η οποία κάνει λόγο για νέα επιστημονικά στοιχεία ειδικού καθηγητή των ΗΠΑ, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αρωματικούς υδρογονάνθρακες, και όχι από τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών, όπως αρχικά αναφέρθηκε, ενώ σημειώνει ότι το παράνομο φορτίο που μετέφερε το εμπορικό έκαψε 30 ανθρώπους. Καταγγέλλει επίσης, πως ο τεχνικός σύμβουλος και η ομάδα του που είχε ορίσει «δέχθηκαν άδικη επίθεση με σκοπό την αποδόμηση της μελέτης τους και δικαιώθηκαν ως προς τα αποτελέσματα της έρευνας τους». Η κ Καρυστιανού καταλήγει, “δυστυχώς, ούτε θεωρίες συνομωσίας, ούτε μπαζο-αερολογίες, ούτε ταχύτατη και αποτελεσματική δικαιοσύνη βιώσαμε μέχρι στιγμής στο έγκλημα των Τεμπών, όσα αποκαλύπτονται είναι η αλήθεια” και σας ρωτάει «γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής – Στις κάλπες για νέο πρόεδρο 

Τραγελαφική η απάντηση της Hellenic Train μετά το περιστατικό με το τρένο στη Λιβαδειά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά την πρόταση μομφής: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (08/09) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση να υπερψηφιστεί…

Πυρά του Νίκου Μωραΐτη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για «εσωκομματικό πραξικόπημα»

Πυρά του Νίκου Μωραΐτη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για «εσωκομματικό πραξικόπημα»

Με «σκληρή γλώσσα» αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Μωραΐτης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ,…

Τήλος: Τι ισχυρίζεται η ρατσίστρια τουρίστρια που «απαιτούσε να πεταχτούν οι μετανάστες στη θάλασσα»

Τήλος: Τι ισχυρίζεται η ρατσίστρια τουρίστρια που «απαιτούσε να πεταχτούν οι μετανάστες στη θάλασσα»

Ενώ η δήμαρχος της Τήλου απάντησε στον ρατσιστικό οχετό τουρίστριας που απαιτούσε «να πετάξουν στη…