Για κίνδυνο ατυχήματος αν συνεχιστούν οι προκλήσεις προειδοποιεί την Άγκυρα ο Καμμένος

Μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσεις τις προκλήσεις στο Αιγαίο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, καλώντας την εκ νέου να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές συμπεριφορές της δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια και δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων. Ακόμη προειδοποίησε ξανά για κίνδυνο ατυχήματος.

573c87d31dc524976b8b4ef9

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η Ελλάδα παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όσον αφορά στις παραβάσεις των κανόνων ναυσιπλοίας.

Εξάλλου ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά, δια του υπουργείου Εξωτερικών, ενημερώνει τους συμμάχους και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για την τουρκική συμπεριφορά και τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες, όπως είπε, γίνονται περισσότερο αντιληπτές, καθώς οι συμμαχικές χώρες έχουν «ιδία εικόνα» αυτής ένεκα της παρουσίας τους στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της αποστολής για τη διακοπή των δρόμων που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

Ο κ. Καμμένος ενημερώνει μάλιστα προσωπικά τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ, ενώ όπως είπε και με τον τούρκο ομόλογό του προτιμά να συνομιλεί σε αυτό το επίπεδο, καθόσον, όπως είπε, εκτιμά ότι μία προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν θα ωφελούσε. του Οι αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ επικοινωνούν με τους Τούρκους ομολόγους τους κατόπιν σχετικών οδηγιών, συμπλήρωσε.

Περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

Ο υπουργός Άμυνας σχολίασε επιπλέον και τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η συνθήκη της Λοζάνης είναι ξεκάθαρη. Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της Συνθήκης από κάποιο γραφειοκράτη».

Για το πιθανολογούμενο αίτημα της Τουρκίας να σταματήσει η νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο, επανέλαβε ότι παρά τις ενστάσεις των Τούρκων αξιωματικών η σχετική συμφωνία λειτούργησε, οδηγώντας σε δραστική μείωση τη ροή των προσφύγων-μεταναστών προς τα νησιά. Είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλης χώρας, στο οποίο δεν θα υπεισέλθω, συμπλήρωσε.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…