Newsroom

Newsroom

Γιαχία Σινουάρ: Ισραηλινό drone κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς (video)

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός

AP24291483487798

Tις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη, φέρεται να αποτυπώνει ένα βίντεο που παρουσίασε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Το βίντεο δείχνει ένα drone να μπαίνει σε ένα κατεστραμμένο κτίριο, όπου φαίνεται ένα άτομο (που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό είναι ο Σινουάρ) να είναι δίπλα σε μια καρέκλα. Με το δεξί του χέρι να έχει ακρωτηριαστεί, ο Σινουάρ πιάνει με το αριστερό του χέρι ένα μεγάλο ξύλο και το πετάει προς την κατεύθυνση του drone.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ΜΜΕ του Ισραήλ για τον θάνατο του Σινουάρ, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν ένας Ισραηλινός στρατιώτης παρατήρησε μια ύποπτη φιγούρα να μπαινοβγαίνει σε ένα κτίριο στη γειτονιά Tελ Σουλτάν της Ράφα. Ενημέρωσε τον διοικητή του, ο οποίος διέταξε τις δυνάμεις του να ανοίξουν πυρ εναντίον του κτιρίου. Το μεσημέρι, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος είδε τρεις φιγούρες να βγαίνουν από το κτίριο και να προσπαθούν να μετακινηθούν από σπίτι σε σπίτι. Δύο από τις φιγούρες κινήθηκαν μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο για την τρίτη. Οι IDF άνοιξαν και πάλι πυρ, τραυματίζοντάς τους. Οι δύο μπήκαν σε ένα κτίριο και ο τρίτος -που όπως αποδείχθηκε ήταν ο Σινουάρ- μπήκε μόνος του σε ένα ξεχωριστό κτίριο. Τα τανκς των IDF και άλλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ και στα δύο κτίρια.

Ο Σινουάρ στη συνέχεια ανέβηκε στον δεύτερο όροφο. Ένα τανκ έριξε άλλο ένα βλήμα στο κτίριο και μια διμοιρία πεζικού ανέβηκε για να το ψάξει. Ο Σινουάρ πέταξε δύο χειροβομβίδες, εκ των οποίων η μία εξερράγη. Οι στρατιώτες αποσύρθηκαν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε για να ερευνήσει το δωμάτιο. Βρήκε έναν άνδρα με το χέρι του τραυματισμένο και το πρόσωπό του καλυμμένο, που πέταξε ένα ξύλινο ραβδί στο drone (όπως αποτυπώνεται στο βίντεο). Ένα άλλο βλήμα του άρματος έριξε στον άνδρα. Οι στρατιώτες που έκαναν έρευνα στο κτίριο κοίταξαν το πρόσωπο του σκοτωμένου άνδρα που είχε εντοπίσει το drone και διαπίστωσαν ότι ήταν ο Σινουάρ.

Μωραΐτης στο MEGA: «Ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που τον πήγε η Ιστορία» – Τι δήλωσε για Κασσελάκη

moraitis

Μωραΐτης στο MEGA: «Ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που τον πήγε η Ιστορία» – Τι δήλωσε για Κασσελάκη

«Ήταν λάθος μου που στήριξα με σθένος τον Τσίπρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μωραΐτης

Σεργουλόπουλος: Παντρεύτηκε με τον σύντροφό του στο Δημαρχείο Αθηνών – Τον γάμο τέλεσε ο Χάρης Δούκας

image 2 2

Σεργουλόπουλος: Παντρεύτηκε με τον σύντροφό του στο Δημαρχείο Αθηνών – Τον γάμο τέλεσε ο Χάρης Δούκας

«Ήταν εξαιρετικά. Είμαστε φίλοι. Ήταν προσωπική επιλογή του Φώτη να τους παντρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο…