Newsroom

Newsroom

Γιατί η είδηση για το 3χρονο κοριτσάκι που το έσκασε από το σπίτι του στην Κρήτη κρύβει μια σκληρή αλήθεια

Το περιστατικό με το παιδάκι στην Κρήτη φέρνει ξανά στο φως μια πολύ σημαντική παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας

Κρητη 3χρονο

Το μεσημέρι της Τρίτης (16/07) η είδηση πως ένα κοριτσάκι 3,5 ετών το έσκασε από το σπίτι του στο Λασίθι της Κρήτης προκάλεσε σοκ, καθώς το παιδάκι βρέθηκε να τριγυρνά μόνο του στους δρόμους του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα το ανήλικο διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, η οποία κατάγεται από την Αλβανία  και πέρα από τη μικρή έχει ακόμα δύο παιδιά που μεγαλώνει μόνη της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του creta24 η μητέρα επέστρεψε χθες (15/07) από τη δουλειά της στο σπίτι και ενώ ετοίμαζε φαγητό, το 3,5 ετών παιδί άνοιξε την πόρτα και βγήκε από το σπίτι.

Όταν η μητέρα το αντιλήφθηκε και άρχισε να το αναζητά, δεν το βρήκε και άρχισε να τρέχει στους δρόμους της πόλης για να το βρει χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση, όμως εκεί την περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς είδε τους αστυνομικούς να παίζουν με το μικρό κοριτσάκι αφού λίγο πριν το εντόπισαν να περιπλανιέται μόνο του στο δρόμο.

Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί η έκβαση να ήταν θετική και το παιδάκι να είναι καλά στην υγεία του και στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία περιγράφεται σαν μια μητέρα που αγαπά τα παιδιά της και δουλεύει πολλές ώρες για να μην τους λείψει τίποτα, αλλά το περιστατικό αυτό περιγράφει μια αλήθεια την οποία η ελληνική κοινωνία δυσκολεύεται να αντιληφθεί.

Η αλήθεια αυτή είναι λοιπόν το πόσο δύσκολο είναι για μια εργαζόμενη μητέρα που παλεύει μόνη της και που έχει μεταναστευτική καταγωγή να μεγαλώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την οικογένεια της.

  • Πόσο εύκολο είναι για αυτή να περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μακριά από τα παιδιά της;
  • Πόσο εύκολο είναι για αυτή να αφήνει τα παιδιά μόνα τους και ανά πάσα στιγμή να αγχώνεται για την ασφάλεια τους;
  • Πόσο εύκολο είναι αυτή η γυναίκα να αντεπεξέλθει σωματικά και ψυχικά σε όλες τις υποχρεώσεις της αλλά και να περνά ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια της;
  • Πόσες δουλειές πρέπει να κάνει για να μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στο μεγάλωμα των παιδιών της αλλά και και πως αντιμετωπίζεται στο εργασιακό περιβάλλον;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα δυστυχώς είναι αυτονόητη για μια μητέρα που καλείται να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της χρειάζεται να έχει πάρα πολύ δύναμη μέσα της αλλά και να παλεύει κάθε μέρα, γιατί αν δεν το κάνει δεν θα της χαριστεί τίποτα.

Ποια είναι λύση σε όλα αυτά;

Σίγουρα δεν είναι απλή αλλά αυτό που εύκολα μπορεί να γίνει είναι το κράτος να παρέχει μια βοήθεια είτε αυτή λέγεται οικονομική, είτε παρέχοντας κάποια βασικά αγαθά, είτε με σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς αυτών των οικογενειών προκειμένου να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς και να είναι μαζί όχι διασκορπισμένοι και «χαμένοι» για πάρα πολλές ώρες στη δουλειά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Ρέθυμνο: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε παραλία δίπλα στον μεθυσμένο σύζυγό της

Νεαρός στέλνει «χαιρετίσματα σε Αλαφούζο» και αφήνει «κάγκελο» Οικονόμου – Παυλόπουλο (video)

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

ΗΠΑ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

«Έχουμε περάσει πάνω από 100 ώρες βλέποντας ανατριχιαστικά βίντεο, φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα στο κινητό…

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης