Γιατί μας αρέσει η σοκολάτα;

Γιατί πέφτουμε με τα μούτρα στη σοκολάτα και σε άλλα γλυκίσματα όταν αγχωνόμαστε; Ομάδα ιαπώνων ερευνητών ταυτοποίησε τους "φταίχτες" νευρώνες προσφέροντας ελπίδα για την προώθηση της έρευνας που διεξάγεται για τα υπέρβαρα άτομα.

5a62e6981dc5244c068b4580

Επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών, που βρίσκεται στη νομαρχία Αΐτσι, ανακάλυψαν πως όταν ενεργοποιούνταν στα ποντίκια νευρώνες γνωστοί ότι αντιδρούν στο στρες, εντεινόταν η μεγάλη τους επιθυμία για υδατάνθρακες.

Διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω τρωκτικά έτρωγαν τριπλάσιες ποσότητες γλυκαντικών ουσιών σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες, μειώνοντας παράλληλα στο ήμισυ τα λίπη που προσελάμβαναν.

Η μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής επιθεώρησης Cell Reports είναι η πρώτη που καταδεικνύει τον ρόλο του εγκεφάλου στις προτιμήσεις για τους υδατάνθρακες και τα λίπη, εξηγεί ο Γιασουχίκο Μινοκόσι, επικεφαλής των ερευνών.

“Πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν υπερβολικά πολλά γλυκίσματα όταν είναι αγχωμένοι έχουν την τάση να σκέφτονται ότι είναι δικό τους λάθος που δεν καταφέρνουν να ελέγχουν τις ακατάσχετες επιθυμίες του”, ενώ στην πραγματικότητα είναι θέμα νευρώνων.

Ο ερευνητής, ωστόσο, εξέφρασε επιφυλακτικότητα, υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος για την ανάπτυξη συγκεκριμένων εφαρμογών.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…