Γιατί ο Μητσοτάκης δεν «είπε» το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη μπροστά στην Σακελλαροπούλου;

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αυγενάκη απλά παρέλειψε να αναφέρει το όνομά του

Μητσοτάκης Αυγενάκη 1

Ξεκάθαρος και οξύς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη αλλά για κάποιον περίεργο λόγο ο πρωθυπουργός μάλλον ξέχασε πως λένε τον πρώην βουλευτή του, υπουργό και προσωπικό του φίλο.

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης στη σημερινή συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τους τραμπουκισμούς Αυγενάκη δεν τόλμησε ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Διότι τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ξανά σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αλλά δεν «αποκάλυψε» τον φορέα αυτών των συμπεριφορών.  Σε λίγο θα λέμε ο «γνωστός τραγουδιστής» και ο «γνωστός βουλευτής»…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας στα μάτια την Κατερίνα Σακελλαροπούλου θέλησε να σταθεί σε ένα ζήτημα που όπως είπε τον απασχολεί ιδιαίτερα κι έχει να κάνει και με το μήνυμα το οποίο οι πολίτες έστειλαν στις ευρωεκλογές. Και μέσα σε αυτήν την τοποθέτηση στρίμωξε το επεισόδιο με τον Αυγενάκη.

«Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση και από το πολιτικό σύστημα αποτελεσματικότητα, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Έχουν όμως και πολύ υψηλές απαιτήσεις και από τη συμπεριφορά του κάθε πολιτικού και νομίζω ότι τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία οι οποίες προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μία διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται μ’ έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα φερόταν ο οποιοσδήποτε πολίτης.

Αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές. Γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει περάσει από πολλά και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς έχει τραυματιστεί υπενθυμίζοντας ενδεικτικά ότι «σήμερα συμπληρώνονται εννιά χρόνια από το τραγελαφικό δημοψήφισμα του 2015, που ίσως αποτέλεσε την κορωνίδα, το κρεσέντο του λαϊκισμού και της αναξιοπιστίας που τόσο ταλαιπώρησε τη χώρα».

Για αυτό και τόνισε ότι θα επιμείνει πολύ σε ζητήματα ήθους και ύφους της πολιτικής συμπεριφοράς, διότι αυτά στα μυαλό των πολιτών έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη σημασία και από την αποτελεσματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη για υλικό και σε κινητά τηλέφωνα από την επίθεση Αυγενάκη

Μπέζος: Η δήλωση για Αυγενάκη που ενόχλησε – «Μπορεί να συμβεί στον καθέναν» (video)

Αποκάλυψη Ακρίτα: Ο Μητσοτάκης στέλνει στη θέση του τον Βορίδη για μάρτυρα στη δίκη με τη Μαρέβα

Εριέττα Κούρκουλου για Αυγενάκη: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; – Υπάρχει τεράστια βρώμα στην εξουσία και το χρήμα»

Κασσελάκης: Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας για να μπορούμε να λέμε ότι θα φτιάξουμε τη χώρα (video)

CropImage 3

Κασσελάκης: Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας για να μπορούμε να λέμε ότι θα φτιάξουμε τη χώρα (video)

Αν το σύστημα ήταν αντίστοιχο στην Ελλάδα, θα ήταν «δύσκολο» για τον κ. Μητσοτάκη να…

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ασθενοφόρο παρασύρει δύο γυναίκες που ψώνιζαν στην Σκιάθο

5860198

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ασθενοφόρο παρασύρει δύο γυναίκες που ψώνιζαν στην Σκιάθο

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (05/07) και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο…