Newsroom

Newsroom

Γιατρός έπεσε και έσπασε τη λεκάνη του λόγω… ενός παπαγάλου – Το απίστευτο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη

Ο παπαγάλος άρχισε να φτερουγίζει έντονα, ο γιατρός τρόμαξε, έπεσε και χτύπησε - Αναγκάστηκε να μείνει για πάνω από μισό χρόνο εκτός δουλειάς.

hyacinth macaw 7501470 1920

Πρόστιμο 3 εκατ. δολ. της χώρας (περί τα 91.000 δολάρια) και φυλάκιση δύο μηνών επιβλήθηκε σε έναν άνδρα μετά από τραυματισμό γιατρού από τον παπαγάλο του.

Την είδηση έκανε γνωστή το Κεντρικό Πρακτορείο Ταϊβάν, σύμφωνα με το οποίο, ο δρ. Λιν έπαθε εξάρθρωση ισχίου και κάταγμα λεκάνης μετά από πτώση που προκλήθηκε από το πτηνό, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Το περιστατικό με τον παπαγάλο

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο ιδιοκτήτης είχε βγάλει τον παπαγάλο για βόλτα στην περιοχή που ο Λιν έκανε τζόκινγκ. Όταν κάποια στιγμή ο παπαγάλος άρχισε να φτερουγίζει έντονα, ο κτηνίατρος τρόμαξε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Λιν νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα λόγω των τραυματισμών, ενώ λόγω της φύσης των τραυμάτων και της διαδικασίας αποκατάστασης, αναγκάστηκε να μείνει για πάνω από μισό χρόνο εκτός δουλειάς.

Ο δρ. Λιν κινήθηκε νομικά κατά του ιδιοκτήτη των πτηνών για τραυματισμό που προέκυψε από αμέλεια, καταθέτοντας αγωγή και αξιώνοντας αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη.

Το δικαστήριο, σε μια υπόθεση «σπάνια» όπως τη χαρακτήρισε στα μίντια εκπρόσωπος του Πρωτοδικείου της Ταϊβάν, αποφάσισε πως ο τραυματισμός προήλθε από αμέλεια του ιδιοκτήτη, με επιχείρημα πως το πτηνό, με ύψος 40 εκατοστών και άνοιγμα φτερών 60 εκατοστών, εμπίπτει στα μεγάλα ζώα και θα έπρεπε να κυκλοφορεί με τον ιδιοκτήτη του με «προστσατευτικά μέτρα».

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…