Γιώργο μου λυπάμαι αλλά…

[…]

12112042 10153026666791734 5308922143910921156 n

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η βία είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση. Η καταφυγή σε αυτή σημαίνει συνήθως ότι ο θύτης δεν έχει επιχειρήματα. Για να μην γίνει παρεξήγηση, προσωπικά την διαχωρίζω από την βία που ασκεί ένας λαός είτε για να αμυνθεί, είτε γιατί η καταπίεση και οι συνθήκες ζωής τον ωθούν προς την βία.

Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής ως γνήσια τέκνα του συστήματος, που ορισμένοι ανατριχιάζουν όταν το αποκαλείς με το όνομά του, δηλαδή καπιταλιστικό, αλλά δυστυχώς έτσι λέγεται, τι να κάνουμε, δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις που διαχώρισα.

Το πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι πράξεις ανδρών που η ΝΔ, ως εκπρόσωπος της Νεοφιλελεύθερης σκέψης, άφησε να την σέρνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έρχονται τώρα να βρεθούν μπροστά της.

Η ΝΔ μάλιστα ανερυθρίαστα λες και δεν υπάρχει μνήμη στον τόπο έβγαλε και ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση να μην….καλύπτει τα φασιστοειδή! : «Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα να μην προστατεύουν και να μην καλύπτουν άλλο τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή.

Ας καταλάβει ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι είναι άμεσα υπόλογος για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη σύλληψη των δραστών, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή, όπως ο ίδιος έχει επισήμως δηλώσει.

Ας αφήσει τα λόγια και ας απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

Ότι σπέρνεις θερίζεις λέει σοφά ο λαός μας. Έτσι και η ΝΔ με τους Μπαλτάκους αλλά και πιο «έξυπνους» πολιτικά όπως ο Μάκης ο Βορίδης αλλά και άλλους που τώρα διεκδικούν και την προεδρεία της, χαριεντιζόταν με την Χρυσή Αυγή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο, απλά και οι δύο αυτές ομάδες σκέψης ανήκουν στο ίδιο σύστημα και πιο συγκεκριμένα στην ίδια παράταξη. Είναι αυτή η παράταξη, μέλη της οποίας φωνάζουν περήφανα ότι «έσφαξαν» την μισή Ελλάδα στο Γράμμο και το Βίτσι.

Ας μην κάνει λοιπόν την έκπληκτη η ΝΔ γιατί παραπαίδια της παράταξής της είναι, απλά λίγο πιο «οξύθυμα». Με τις αποφάσεις της εξάλλου γεννήθηκε το φαινόμενο αυτό στην Ελληνική κοινωνία ή για να είμαι πιο ακριβής, με τις αποφάσεις της ήρθε στην επιφάνεια και όπως αποδείχθηκε από τις επαφές Μπαλτάκου υπήρξαν επαφές που άφησαν χώρο να «ανθήσει».

Ακόμα και ο πράος Γιώργος Κουμουτσάκος, που πραγματικά είναι από τους πιο συνεννοήσιμους μέσα στην ΝΔ ,δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναγελάζεται με τους πιο ακραίους της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που θύμιζαν την κιτς περίοδο της Χούντας.

9k=

Για του λόγου το αληθές υπάρχει φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον δείχνουν δίπλα στον Παππά της Χρυσής Αυγής και… «Αρχαίους» Έλληνες Οπλίτες.

Γιώργο μου λοιπόν μέσα από την καρδιά μου λυπάμαι για ότι σου συνέβη αλλά μην αιφνιδιάζεσαι γιατί μέσα σου το ήξερες ότι τα «παιδιά» αυτά δεν κάνει να τα χαϊδεύεις, γιατί είναι σαν τα σκυλιά εκείνα που σε κάποια φάση θα δαγκώσουν και το χέρι που τα «τάισε»…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ηράκλειο: Σφοδρό τροχαίο με μηχανή και φορτηγό – Τουρίστρια δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ηράκλειο: Σφοδρό τροχαίο με μηχανή και φορτηγό – Τουρίστρια δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Μεγάλη μάχη για τη ζωή της δίνει μια τουρίστρια στην Κρήτη, μετά από σφοδρό ατύχημα

Τζο Μπάιντεν: «Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» – Επίθεση της Χαμάς στην αμερικάνικη κυβέρνηση

Τζο Μπάιντεν: «Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» – Επίθεση της Χαμάς στην αμερικάνικη κυβέρνηση

«Είμαστε πολύ, πολύ πιο κοντά από ό,τι πριν από τρεις μέρες. Γι' αυτό, κάντε το…

Χάρης Δούκας: Ανοικτή επιστολή για την Αττική – «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ανακόψει την καταστροφή»

Χάρης Δούκας: Ανοικτή επιστολή για την Αττική – «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ανακόψει την καταστροφή»

Ο δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, με αφορμή όσα συνέβησαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική…