Γλυφάδα: «Πόλεμος» μέσω TikTok ανάμεσα σε ανήλικους με αφορμή την επίθεση στην 14χρονη στη Γλυφάδα

Σε πολλές από τις αναρτήσεις κυριαρχούν επιθετικά σχόλια και απειλές κατά της φερόμενης δράστιδας

glyfada

Στο TikTok, τις τελευταίες ώρες έχει σημειωθεί πληθώρα από βίντεο και σχόλια κυρίως από ανηλίκους, κατά της φερόμενης δράστιδας με αφορμή τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα. Όπως αναφέρει το newsbomb.gr. οι χρήστες  φαίνεται να έχουν εντοπίσει τα προφίλ των παιδιών που ανήλικων κοριτσιών για τη συμμετοχή στον βίαιο ξυλοδαρμό.

Σε πολλές από τις αναρτήσεις κυριαρχούν επιθετικά σχόλια και απειλές. Φράσεις όπως «Αυτή η κοπέλα έστειλε τη 14χρονη στο νοσοκομείο από ζήλια. Πάμε όλοι μπλοκ και αναφορές να χάσει το προφίλ» ή «Πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα;», «Αυτή είναι η διεύθυνση του σπιτιού της» συνοδεύουν τις δημοσιεύσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται και φωτογραφίες της φερόμενης δράστιδας μαζί με ευθείες απειλές για τη ζωή της. Οι απειλές αυτές δεν περιορίζονται μόνο σε λεκτικό επίπεδο, καθώς σε ορισμένα σχόλια δίνονται ακόμα και διευθύνσεις, καλώντας το κοινό σε «λιντσάρισμα».

Αποτροπιασμό προκαλούν και τα μηνύματα που αντάλλαξαν μέσω ομαδικής συνομιλίας οι ανήλικοι που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης. Μάλιστα η μία κοπέλα που ανήκε στην ομάδα που έδειρε τη 14χρονη έγραψε: «Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε. Και δεν ήμουν μόνη, υπήρχε και γκρουπ. Και να σας πω κάτι, το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε», σημειώνει η ανήλικη, με τους διαδικτυακούς της φίλους να της απαντούν: «Να σε πλακώσουμε, να σε κάνουμε όπως αυτή».

anilika.jpg

Την ίδια ώρα συγκλονιστικά είναι τα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω της πλατφόρμας του TikTok και αφορούν τα όσα έλεγε η μία εκ των δραστών σε ομαδική συνομιλία στο Messenger.

«Θα πάμε να τη δείρουμε, να πεθάνει. Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα γιατί θα είναι πολύ αργά. Περιμένετε την κηδεία της, έχει ήδη πεθάνει», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά η μία εκ των δραστών.

Το προφίλ ενός από τα άτομα που κατηγορούνται έχει ήδη διαγραφεί από το TikTok, αλλά η προσπάθεια εντοπισμού των υπόλοιπων εμπλεκόμενων συνεχίζεται με ένταση. Οι ανήλικοι χρήστες έχουν επιδοθεί σε ένα είδος «διαδικτυακού πολέμου», στοχεύοντας στον εντοπισμό όλων των παιδιών που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Σε σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις αυτές, ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να δημοσιεύουν τη φερόμενη διεύθυνση ενός από τα εμπλεκόμενα άτομα και να καλούν σε πράξεις βίας, όπως λιντσάρισμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο Μάθιου Κουμάρ χόρεψαν προκλητικά τη «Δραπετσώνα» (video)

Ποιοι είναι οι «άριστοι» Διοικητές της ΔΥΠΑ με τα ευαίσθητα αυτιά που σκορπούν τα χρήματα για την αγορά πανάκριβων ηλεκτρικών συσκευών

Κώστας Βαξεβάνης: Η ανάρτηση που προσπαθεί να ρίξει φως στην έκρηξη νεανικής βίας

Όλα του γάμου δύσκολα: Γυναίκα ζήτησε διαζύγιο επειδή… ο άντρας της δεν έκανε μπάνιο!