Γλυφάδα: Το διαδικτυακό κάλεσμα για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Ελάτε να τη δείρουμε» (video)

Σε κεντρικό σημείο στη Γλυφάδα δόθηκε το ραντεβού για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης, από ομάδα περίπου 25 ατόμων, με μπροστάρισσες δύο συμμαθήτριες της οι οποίες και συνελήφθησαν.

glyfadaxylodarmos

Νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα από ομάδα περίπου 25 ατόμων, με  δύο συμμαθήτριές της.

Για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα μίλησε το πρωί της Τετάρτης 25/9 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Όπως αποκάλυψε  η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τις μαθήτριες που την χτυπούσαν και την έφτυναν και  κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την επίθεση, ενώ πέρα από τα δύο ανήλικα που έχουν συλληφθεί έχει ταυτοποιηθεί και μία 16χρονη

Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου που μίλησε στον ΣΚΑΪ οι δύο 14χρονες συνελήφθησαν για συμμετοχή στο περιστατικό εντός των ορίων του Αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε κανονικά δικογραφία και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά με την αιτία της επίθεσης κατά της 14χρονης, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, σημείωσε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. «Είναι ασήμαντες οι αφορμές σε όλα τα περιστατικά» υπογράμμισε η ίδια.

«Η κατάσταση του παιδιού και της μητέρας του είναι δραματική»

«Μετά από 40 χρόνια δικηγορίας και εγώ έχω σοκαριστεί από αυτό το πράγμα. Η κατάσταση του παιδιού και της μητέρας του είναι δραματική. Και οι δύο είναι με ψυχολογική υποστήριξη αυτήν την στιγμή», τόνισε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (25/9) ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός.

«Το σχολείο έχει ξεκινήσει να κάνει ενέργειες, πρέπει να ομολογήσω ότι ενέσκηψαν πάνω στο θέμα, και το υπουργείο Παιδείας, αλλά και η Αστυνομία το είδε το θέμα ζεστά και με κατανόηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε ο δικηγόρος, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η 14χρονη έχει δεχτεί επίθεση. «Η πρώτη υποβαθμίστηκε. Υπήρξε η απόφαση να μη ριχτεί λάδι στη φωτιά ιδίως διότι υπάρχει η άποψη στο σχολείο ότι αυτά πρέπει να λύνονται μεταξύ των μαθητών. Υπήρχε η ελπίδα ότι αυτό θα σταματήσει, αλλά δεν σταμάτησε. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται στο σχολείο και να μην είναι γνωστό».

Αναφορικά με τον λόγο της επίθεσης, ο κ. Γερακιός είπε: «Ο λόγος φαίνεται ότι ήταν πως ήταν ένα ευπαρουσίαστο κορίτσι και πολύ καλή μαθήτρια. Αυτός ο συνδυασμός δεν ήταν αποδεκτός».

Το διαδικτυακό κάλεσμα – «Ελάτε να τη δείρουμε»

Το σοκαριστικό είναι πως το διαδικτυακό κάλεσμα για τον ξυλοδαρμό της ανήλικης φαίνεται πως έγινε από τις συμμαθήτριές της, στέλνοντας μυνήματα.

«Έγινε μια έκκληση, ‘ελάτε να τη δείρουμε’ και με μεγάλη χαρά το κοινό μαζεύτηκε. Αυτά είναι τα χάλια της κοινωνίας μας και βεβαίως ότι δεν αισθάνονται ότι θα τιμωρηθούν. Ο νόμος έχει τεράστια κενά. (…) Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμμετάσχουμε προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρει τον δρόμο του. Δεν περιμένουμε πολλά», σημείωσε.

«Δεν μπορεί να πλησιάσει το σχολείο όσο υπάρχουν τα άλλα κορίτσια μέσα»
Σχετικά με την ψυχολογία του κοριτσιού, ο δικηγόρος τόνισε ότι είναι «δραματική». «Φοβάται ότι θα ξανασυμβεί, δεν μπορεί να πλησιάσει το σχολείο όσο υπάρχουν τα άλλα κορίτσια μέσα και είναι με ψυχολογική υποστήριξη αυτήν την στιγμή», είπε.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά. Έτυχε αυτό και πήρε τη δημοσιότητα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, είναι καθημερινότητα στη νυχτερινή Αθήνα αυτό το πράγμα», κατέληξε ο κ. Γερακιός.

Δείτε το βίντεο

«Θυμίζει Κολοσσαίο»

Από την πλευρά του και αναφερόμενος στο θέμα, ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανεφερε:

«Από το βίντεο που κυκλοφόρησε είδαμε ότι το κορίτσι που τη χτυπούσε, τη χτυπούσε με μανία. Μπουνιές, γονατιές, της έκανε λαβή Τάε Κβον Ντο, για αυτό και ο ιατροδικαστής είδε παντού μελανιές στο κορίτσι αυτό. Αυτό θυμίζει Κολοσσαίο, αρένα».

«Το κορίτσι κατονόμασε στην Αστυνομία τρεις κοπέλες, οι δύο συνελήφθησαν απευθείας μαζί και οι γονείς αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα, και κατόπιν ταυτοποιήθηκε και το τρίτο πρόσωπο. Η έρευνα συνεχίζεται. Αν από την έρευνα διαπιστωθεί ότι από τα μηνύματα που έχουν στείλει προκύπτει εγκληματική οργάνωση, συμμορία, θα έχουν πρόβλημα και τα άλλα παιδιά, αυτά που παρακολουθούν», σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Το κορίτσι που χτυπάει είχε εμπλακεί πάλι σε παλαιότερο περιστατικό με άλλο θύμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Καυγάς Πορτοσάλτε και Κωνσταντινόπουλου για το poll του ΣΚΑΙ (video)

Μουρατίδης σε Μπογδάνο: «Να πλένετε το στόμα σας με αγιασμό όταν μιλάτε για την Ακρίτα» (video)

Debate ΠΑΣΟΚ: Ανέβηκαν οι τόνοι για τις υποκλοπές – Στο επίκεντρο η στάση της Διαμαντοπούλου (video)

Κωνσταντίνος Πλεύρης για «non binary» άτομα: «Δεν ξέρω τι θα πει αυτό – Το «το» αναπαράγεται;» (Video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Εύη Βατίδου: Απαράδεκτα σχόλια για Δανάη Μπάρκα – «Δεν μπορεί να υποστηρίξει όλα τα ρούχα, έχει πάρα πολλά κιλά»

Εύη Βατίδου: Απαράδεκτα σχόλια για Δανάη Μπάρκα – «Δεν μπορεί να υποστηρίξει όλα τα ρούχα, έχει πάρα πολλά κιλά»

«Απευθύνεται σε overweight κοινό», πρόσθεσε μάλιστα η Εύη Βατίδου