Greek Mafia: Ομόφωνα αθώος ο 41χρονος που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Dirty Harry

Η εξέταση των μαρτύρων που κλήθηκαν να καταθέσουν δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να ενισχύει τις ενδείξεις

Greek mafia 1

«Κυριε κατηγορούμενε το δικαστήριο σας κηρύσσει ομόφωνα αθώο» ήταν τα λόγια της προέδρου της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τον 41χρονο Γ. Λάλα, ο οποίος κατηγορήθηκε για την δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι το 2021. Πλέον και με τη βούλα του δικαστηρίου ο δράστης για την εκτέλεση ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου που κατατάσσεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia παραμένει άγνωστος.

Η εξέταση των μαρτύρων που κλήθηκαν να καταθέσουν δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να ενισχύει τις ενδείξεις βάσει των οποίων ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη, ενώ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως στα έδρανα δεν υπήρχε συνήγορος που να παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. Κατά συνέπεια στο τέλος της δίκης που διεξήχθη με fast track διαδικασίες, λαϊκοί και τακτικοί δικαστές έκριναν ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος 17 μήνες.

Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς και φίλοι του Γ. Λάλα που βρέθηκαν στην αίθουσα ξέσπασαν σε κλάματα και χειροκροτήματα για την απόφαση του δικαστηρίου.

Greek Mafia: Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Κοντογιώργη ζητά ο εισαγγελέας – «Είμαι αθώος, έχω δύο παιδιά» απαντά

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου Γ. Λάλα για την ανθρωποκτονία Κοντογιώργη το Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι (κατατάσσεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia), ακολούθησε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος πρότεινε την καταδίκη του 41χρονου. «Θέλω να ξεφύγω από την αιχμαλωσία μου» είχε αντιτείνει νωρίτερα ο κατηγορούμενος, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή με την ανθρωποκτονία για την οποία κατά την ακροαματική διαδικασία δεν εισφέρθηκε κανένα νέο στοιχείο πέραν όσων αναφέρονταν στο παραπεμπτικό βούλευμα.

 Ο εισαγγελέας της έδρας όμως υιοθετώντας απόλυτα το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, πρότεινε την ενοχή του Γ. Λάλα, στηρίζοντας δηλαδή την εισήγησή του στο δια ταύτα του βουλεύματος ότι:

«Οι δύο ανθρωποκτονίες, ήτοι του Μιχαήλ Καπίρη και του Χαρίλαου Κοντογιώργη, σχετίζονται και ειδικότερα προκύπτει ότι η θανάτωση του Χαρίλαου Κοντογιώργη από τον Ιωάννη Λάλα, έλαβε χώρα στο πλαίσιο αντεκδίκησης για την δολοφονία του Μιχάλη Καπίρη» .

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σκεπτικό με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη ο Γ. Λάλας στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως ήταν στην οικία του, αλλά δεν αποδεικνύεται πως είχε το κινητό μαζί, κανένας δεν φέρνει το κινητό μαζί αν πάει να σκοτώσει… Ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη για λόγους αντεκδίκησης (…) όλα οδηγούν πως  ο κατηγορούμενος ευθυνόταν για τον θάνατο του Κοντογιώργη. (…) Έπρεπε να τιμωρηθεί η δολοφονία του Καπίρη και η τιμωρία ήταν η δολοφονία του Κοντογιώργη» ήταν μερικά από όσα ακούστηκαν κατά την αγόρευση του εισαγγελέα.

«Δεν έχω κάνει την  ανθρωποκτονία»

Νωρίτερα ο Γ. Λάλας απολογήθηκε ενώπιον λαϊκών και τακτικών δικαστών, δηλώνοντας αθώος.

«Θέλω να φύγω από την αιχμαλωσία μου. Ξαφνικά βρίσκομαι σήμερα ενώπιον σας για ένα μήνυμα .Έχω δύο παιδάκια με περιμένουνε» είπε μεταξύ άλλων κατά την έναρξη της απολογίας του, ενώ ερωτώμενος από την έδρα για τον Μιχάλη Καπίρη ανέφερε:

«Με τον Καπίρη ήμασταν πολύ φίλοι, αλλά δεν είχαμε καμία απολύτως συνεργασία, δεν είχα σχέση με τις δουλειές που έκανε. Ο Καπίρης μαζί με τον Κοντογιώργη πουλούσαν προστασία στα μαγαζιά, το ήξερα αυτό». Για την σχέση του με τον δολοφονημένο πυγμάχο ανέφερε σε σχετική ερώτηση πως «με το Χάρη δεν είχαμε καμία παρεξήγηση, ήταν αθλητής, αγαπούσαμε το ίδιο άθλημα».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο 41χρονος κατηγορούμενος ξεκαθάρισε πως «έχω μαλώσει, δεν είμαι άγιος, δεν έχω σκοτώσει ποτέ, δεν έχω κάνει την  ανθρωποκτονία αυτή. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τη νύχτα. Δεν έχω κατηγορηθεί…. δεν ήθελα να ασχοληθώ με άλλα πράγματα, ναι κάνω παρανομίες, όμως, στα πλαίσια της νομιμότητας, θα κλέψω την εφορία, μέχρι εκεί».

Είμαστε εδώ για άλλη υπόθεση

Κατά τη αρχή της αγόρευσης των συνηγόρων υπεράσπισης, ακούστηκε πως η πρόταση του εισαγγελέα καταπατά «όλες τις αρχές του δικαίου που έχουμε μέχρι τώρα διδαχτεί. Έμεινε στην καταγραφή των δεδομένων του διαβιβαστικού» το οποίο κατέληγε στο γεγονός πως ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί και συνεχίζονται οι έρευνες. Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν πως «σήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί έπρεπε να υποστηριχτεί μία άλλη υπόθεση, η οποία λόγω της φύσης της ήταν υπόθεση δημοσιότητας».

Η αναφορά ήταν για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, για την οποία ο κατηγορούμενος μαζί με τον 49χρονο αδερφό του είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι ως οι φυσικοί αυτουργοί και αθωώθηκαν, πλέον αμετάκλητα. Όπως έγραψει χθές το documentonews.gr η εισαγγελία εφετών δεν θα ασκήσει έφεση ώστε να δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα μελών της οικογένειας του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Δούσης: Η απάντηση στο TikTok για το «πάει μόνο στα ακριβά» – «Οι Εικόνες είναι ένα λαϊκό προϊόν» (video)

Non binary απάντησε στον Σεφερλή: «Σε θυμάμαι να κάνεις τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Αδιανόητη καταγγελία για αισχροκέρδεια: Στο Σύνταγμα χρέωσαν ένα σακουλάκι γαριδάκια 6,5 ευρώ

Μιχαηλίδης: «Αν έλεγα στον πατέρα μου ότι ψήφισα Μητσοτάκη, δεν θα το άντεχε» (video)

Ο Θανάσης Καρτερός σκιαγραφεί την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Και τώρα τι κάνουμε;

Ο Θανάσης Καρτερός σκιαγραφεί την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Και τώρα τι κάνουμε;

Σκεπτικός σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο αρθρογράφος και άλλοτε στενός σύμβουλος του…

Σκηνές απείρου κάλλους στο Μετς- Πιάστηκαν στα χέρια οδηγοί λεωφορείου και τρόλεϊ (video)

Σκηνές απείρου κάλλους στο Μετς- Πιάστηκαν στα χέρια οδηγοί λεωφορείου και τρόλεϊ (video)

Ένταση επικράτησε σε διασταύρωση της περιοχής Μετς, όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με τρόλεϊ, με αποτέλεσμα οι…

Συνεχίζεται ο δημοσκοπικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ – Το 57,4% αποτιμά αρνητικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Συνεχίζεται ο δημοσκοπικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ – Το 57,4% αποτιμά αρνητικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Το νέο πολιτικό σκηνικό μετα τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τις…

Κοντιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Η άρση εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη δεν σημαίνει έκπτωση του προέδρου

Κοντιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Η άρση εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη δεν σημαίνει έκπτωση του προέδρου

Όπως σημείωνει: «Η άρση της εμπιστοσύνης δεν προκύπτει από το καταστατικό ότι συνεπάγεται έκπτωση του προέδρου,…