Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ αύριο, 48ωρη απεργία στα ταξί την άλλη εβδομάδα

[…]

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. “Χειρόφρενο” στα ταξί Τρίτη και Τετάρτη. Με νέο “Γουδή” απείλησε την κυβέρνηση ο Θ.Λυμπερόπουλος του ΣΑΤΑ
Τον δικό τους “Γολγοθά” θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και την επόμενη εβδομάδα οι πολίτες που δεν χρησιμοποιούν ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο στις μετακινήσεις τους, καθώς το γενικό “λουκέτο ” της Πέμπτης είναι μόνο η αρχή.
Το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στα Μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής αποφάσισαν -όπως αναμενόταν και ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί- νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, οι γενικές συνελεύσεις τους δείχνουν έτοιμες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις εξαγγελίες της για τις ΔΕΚΟ του κλάδου.
Μπαίνουν και τα ταξί “στο χορό”
Οι ιδιοκτήτες των ταξί πραγματοποίησαν γενική συνέλευση σε κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου και αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στα σχόλιά του για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και την τελική τους κατάληξη. “Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή”, προειδοποίησε.
Μάλιστα έστρεψε τα βέλη του στα ιδιωτικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, καταγγέλοντας ότι μεταφέρουν επιβάτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με κόμιστρο 5 ευρώ.
Νέες κινητοποιήσεις στις μαζικές μεταφορές
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα τραβήξουν επίσης “χειρόφρενο” από τις 11.00 ως τις 17.00 τη Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα στη γενική συνέλευσή τους θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Σε αντίστοιχες κινήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, καθώς όπως καταγγέλλουν εντός του έτους θα “αποκαλυφθεί” η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει και τα ΜΜΜ.
Την Πέμπτη στην γενική συνέλευση των εκπροσώπων όλων των μέσων, τονίστηκε ότι ήδη οι απασχολούμενοι στις αστικές συγκοινωνίες μειώθηκαν κατά 20% και την ίδια στιγμή δεν έχουν καλυφθεί περίπου 1.000 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κανονική εκτέλεση του προγράμματος των δρομολογίων.
Ενδεικτικά, από τα 366 τρόλεϊ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πάνω από 200, όπως καταγγέλθηκε, ενώ ανάλογη κατάσταση καταγράφεται και στα λεωφορεία. Σαν αποτέλεσμα, η συχνότητα των δρομολογίων από 15 λεπτά κατά μέσο όρο πέρυσι, έχει φτάσει φέτος στα 30 λεπτά.
Οι συνδικαλιστές στράφηκαν και κατά της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι όσο ήταν στην εξουσία “έπαιζε” με τις προσλήψεις και τώρα “παίζει” με τις απολύσεις.
http://www.ethnos.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…