Newsroom

Newsroom

Χωρίς ταξί αύριο και το Σάββατο όλη η χώρα

Χωρίς ταξί θα παραμείνει η χώρα για 24 ώρες καθώς οι ιδιοκτήτες προκήρυξαν τελικά 24ωρη απεργία από τις 5 τα…

Χωρίς ταξί θα παραμείνει η χώρα για 24 ώρες καθώς οι ιδιοκτήτες προκήρυξαν τελικά 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 5 τα ξημερώματα Παρασκευής. αύριο ξεκινά και η 48ωρη πανιατρική απεργία, ενώ σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ όλης της χώρας για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Σε 24ωρη απεργία προχώρησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία για τις 22 Σεπτεμβρίου
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί απαντώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που ανακοινώθηκαν χθες μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η απεργία αρχίζει αύριο στις 5 τα ξημερώματα και θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Για αύριο, επίσης, έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση του κλάδου σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και να ληφθούν αποφάσεις.
Πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν απεργία και για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των εργαζομένων του κλάδου στη ΔΕθ όπου έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν πορεία, πεζή.
Αύριο και μεθαύριο η πανιατρική απεργία
Την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας εξέφρασαν οι γιατροί της χώρας και δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Η αυριανή και μεθαυριανή πανιατρική απεργία είναι μόνο η αρχή και η πρόγευση για νέες πιο μαχητικές κινητοποιήσεις, προειδοποίησαν. “Ποτέ δεν μας δόθηκε το προσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας), το μόνο που λάβαμε ήταν μία σύμβαση 1.200 ευρώ από την κ. Δρέτα”, είπε ο προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Καλοκαιρινός, απαντώντας στα περί αποχής από το διάλογο, κυρίως των νοσοκομειακών γιατρών, άποψη που υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας. “Επί μήνες πηγαίναμε στο διάλογο και παρακαλούσαμε να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία”, είπαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Παράλληλα, τουλάχιστον άστοχη χαρακτήρισαν οι γιατροί τη ρύθμιση, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε γιατρό που έχει συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ να παρέχει τις υπηρεσίες του μία φορά την εβδομάδα σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Μάλιστα, διερωτήθηκαν γιατί και οι νοσοκομειακοί γιατροί να μη μπορούν να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο μία φορά την εβδομάδα.
Για το θέμα των προσλήψεων, είπαν ότι αν σταματήσουν οι προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, θα είναι σε βάρος των ασθενών και ότι ο μόνος σκοπός της απόφασης αυτής, είναι να υπηρετηθεί το μνημόνιο και να γίνουν αδιακρίτως μειώσεις κόστους.
Τέλος, οι γιατροί τόνισαν, ότι κατά την 48ωρη απεργία τους, τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αλλά θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και δε θα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού.
ΔΟΕ: Απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου
Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

Οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι διεκδικούν:
Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.
1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
μεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό
Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
Ανεβαίνουν στη ΔΕΘ
Επίσης οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, να στείλουν επιστολή προς όλους τους γονείς εξηγώντας την κατάσταση στα σχολεία και στον κλάδο και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου που έχουν 24ωρη απεργία, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Για τον καθορισμό της παραπέρα πορείας του κλάδου- και σε συνεργασία με τους καθηγητές- αποφασίστηκε η πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Απειλή σκουπιδιών στην Αθήνα
Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων αφού προανήγγειλαν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται. Ήδη 200 εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποχώρησαν καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους και τις επόμενες ημέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε σήμερα με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου για το ζήτημα των συμβασιούχων και επεσήμανε ότι ο ίδιος, ούτε προκάλεσε το πρόβλημα, ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει. Επέμεινε δε στη θέση του ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι το θέμα θα λυθεί στη Βουλή.
ΓΣΕΕ: Δεν θίγονται οι φοροκλέπτες
Σε ανακλοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: “Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε με απειλητικό ύφος προς την ελληνική κοινωνία πως ο οδοστρωτήρας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ξεκινά. Αυτός ο οδοστρωτήρας που στο πέρασμα του ποδοπατά απαράγραπτα εργατικά δικαιώματα δεν ακουμπά πουθενά τους φοροκλέπτες, τους φοροδιαφεύγοντες, τους επιχειρηματίες που ευθύνονται γι΄ αυτή την κρίση. Ξανά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι καλούνται να πληρώσουν όλα τα βάρη”.
http://www.ethnos.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…