Η απάντηση Νετανιάχου στην επίθεση της Χεζμπολάχ: «Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Λίβανο.

Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την άμυνά του, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση από τη λιβανική Χεζμπολάx εκατοντάδων ρουκετών τύπου Κατιούσα και drones εναντίον της επικράτειάς του, σε αντίποινα για τον θάνατο ανώτερου στελέχους του σιιτικού κινήματος στα τέλη του περασμένου μήνα σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το παν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, για να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια» και «να συνεχίσουμε να τηρούμε μια απλή αρχή: όποιος μας κάνει κακό — του κάνουμε κακό», ανέφερε o Νετανιάχου καθώς άρχιζε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι “γύρω στα εκατό” αεροσκάφη του “στοχοθέτησαν και κατέστρεψαν χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ” στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε για να αποτρέψει επίθεση ευρείας κλίμακας του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου στο Ισραήλ.

 

Ένας νεκρός στον Λίβανο

Σύμφωνα με το λιβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ στην πόλη Χιάμ στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε προληπτικά αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή σήμερα το πρωί, διότι εντόπισε προετοιμασίες του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου Χεζμπολάχ, συμμάχου της παλαιστινιακής Χαμάς, για επίθεση “ευρείας κλίμακας” εναντίον του Ισραήλ.

Από την πλευρά του το λιβανικό κίνημα ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε “επίθεση με μεγάλο αριθμό drones” και “320 ρουκέτες Κατιούσα” εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τον θάνατο του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα Φουάντ Σουκρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλέγεται η Μ. Ανατολή: Επίθεση Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το γλυπτό στη μνήμη των θυμάτων

Παραδόθηκε ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

Μπόρις Τζόνσον: Στο νοσοκομείο Καρύστου ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Μπόρις Τζόνσον: Στο νοσοκομείο Καρύστου ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Περιπέτεια ήταν και πέρασε για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίο επισκέφθηκε…

Χάρης Δούκας: Η ενότητα πάνω από όλα – Απέτυχε το συγκεντρωτικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας

Χάρης Δούκας: Η ενότητα πάνω από όλα – Απέτυχε το συγκεντρωτικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας

Στο Καρπενήσι μίλησε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασκώντας έντονη κριτική…

Χούθι: Στέλνουν το δικό του μήνυμα κατά του Ισραήλ – Συγχαρητήρια στη Χεζμπολάχ

Χούθι: Στέλνουν το δικό του μήνυμα κατά του Ισραήλ – Συγχαρητήρια στη Χεζμπολάχ

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης συνεχάρησαν σήμερα το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ για την επίθεσή…