Newsroom

Newsroom

Online η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του Βασίλη Κεκάτου

Η μικρού μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών συμμετέχει στο παγκόσμιο online φεστιβάλ «We Are One».

αποσταση

Ο Βασίλης Κεκάτος μέσα από την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Φεστιβάλ των Καννών.

Μετά την επιτυχία που είχε η ταινία «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν», ο Έλληνας δημιουργός μπήκε στο πάνθεον των «μικρομηκάδων», καθώς «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η ταινία του απέσπασε, επίσης, και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους «για την ευαίσθητη προσέγγισή του στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία», όπως σχολίασε τότε η επιτροπή.

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δύο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα τού λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεκάτος

Σενάριο: Βασίλης Κεκάτος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής

Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος

Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου

Μουσική: The Boy

Ηθοποιοί: Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.