Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης έγινε κατά λάθος… παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση

Όλα ξεκίνησαν με την κρέμα που περίσσευε!

iced mpougatsa xr

Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα . Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα. Όταν όμως η μπουγάτσα γίνεται …παγωτό, τότε ο τρόπος παρασκευής αλλάζει και το μόνο κοινό στοιχείο είναι η γεύση που απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης και, όπως λέει, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ωστόσο κάνει ήδη θραύση σε Έλληνες και ξένους τουρίστες.

«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “ έτυχε και …πέτυχε”» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.

Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα. «Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.

Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα -μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες- τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιομ μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.

Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!

Δέκα τραμπούκοι στα Ανώγεια ξυλοκόπησαν 16χρονο επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα: Το ξέσπασμα της μητέρας του

Δέκα τραμπούκοι στα Ανώγεια ξυλοκόπησαν 16χρονο επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα: Το ξέσπασμα της μητέρας του

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στα Ανώγεια επειδή τόλμησε να φορέσει σκουλαρίκι και βερμούδα

Γιατί η είδηση για το 3χρονο κοριτσάκι που το έσκασε από το σπίτι του στην Κρήτη κρύβει μια σκληρή αλήθεια

Γιατί η είδηση για το 3χρονο κοριτσάκι που το έσκασε από το σπίτι του στην Κρήτη κρύβει μια σκληρή αλήθεια

Το περιστατικό με το παιδάκι στην Κρήτη φέρνει ξανά στο φως μια πολύ σημαντική παθογένεια…

Σπύρος Μπιμπίλας: Απάντησε στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και στο «οι ηθοποιοί δεν πρέπει να μπαίνουν στην πολιτική»

Σπύρος Μπιμπίλας: Απάντησε στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και στο «οι ηθοποιοί δεν πρέπει να μπαίνουν στην πολιτική»

Μάλιστα ο Σπύρος Μπιμπίλας εξήγησε και τι άλλαξε τον τελευταίο καιρό για τους ηθοποιούς, μετά…

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε κάποιες «παρατηρήσεις» στην Ντόρα Κουτροκόη και εκείνη έδωσε τη δική της…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πότε αγωνίζονται οι Έλληνες αθλητές – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πότε αγωνίζονται οι Έλληνες αθλητές – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Οι Ολυμπιακοί αγώνες πλησιάζουν και οι Έλληνες αθλητές είναι έτοιμοι για την προσπάθεια τους στα…