Η DailyMail με ρεπορτάζ εκθέτει την τραγική κατάσταση κακοποίησης ζώων στα ελληνικά νησιά – «Ελληνικά ταξί με γαϊδούρια» (video)

Δημοσίευμα φέρνει στο φως σκληρές εικόνες από την τραγική κατάσταση κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ζώων, στα ελληνικά νησιά.

γαιδουρακια ροδος

Δεκάδες γαϊδουράκια στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί της Ρόδου υποφέρουν στα χέρια της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς χρησιμοποιούνται ως ταξί για να μεταφέρουν υπέρβαρους παραθεριστές σε απότομες πλαγιές, γράφει η DailyMail. Μάλιστα μέσα από δημοσίευμα με φωτογραφίες από το Liber Life Rhodes κάνει έκκληση να σταματήσουν οι βόλτες, καθώς όπως φαίνεται τα ζώα μεταφέρουν τουρίστες -ακόμα και δύο ταυτόχρονα- σε ανηφόρες και με υψηλές θερμοκρασίες.

Η τοπική ομάδα ακτιβιστών για τα ζώα Liber Life Rhodes διεξάγει εκστρατεία για την ευημερία των γαϊδουριών στη Λίνδο τα τελευταία τρία χρόνια και για «όλη την κακοποίηση των ζώων που συμβαίνει στο νησί της Ρόδου».

gaidouri1_1b12f.jpg

Οι θλιβερές εικόνες που μοιράστηκε η Liber Life δείχνουν τα κακομεταχειρισμένα μουλάρια να αναγκάζονται να μεταφέρουν τουρίστες που είναι πιο εύσωμοι σε απότομες πλαγιές.

Άλλες εικόνες δείχνουν ένα ζώο να κουβαλάει βαριά ξύλα, ενώ ένας άλλος γάιδαρος φαίνεται να μεταφέρει ένα ψυγείο δεμένο στην πλάτη του.

«Στην Ελλάδα, τα γαϊδουράκια έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά ως μέθοδος μεταφοράς αγαθών, καθώς και ως κύριο μέσο προσωπικής μεταφοράς στους στενούς και απότομους δρόμους των νησιών», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν τις ηλιόλουστες παραλίες και τα αρχαία μνημεία της. Με την άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, τα γαϊδουράκια έχουν γίνει δημοφιλής ατραξιόν, που συχνά χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν ανθρώπους και βαριές αποσκευές.

Τα θρυλικά ελληνικά ταξί με γαϊδούρια παρουσιάζονται συχνά σε ταξιδιωτικά φυλλάδια και καρτ ποστάλ ως ειδυλλιακά, αλλά υπάρχει μια σκοτεινή πραγματικότητα στη δραστηριότητα που επιλέγουν αρκετοί τουρίστες».

Μιλώντας στη Mail Online για τον τουρισμό γαϊδουριών στο νησί, η Alexandra Passaro από το Liber Life μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν μερικά από τα γαϊδουράκια της Λίνδου, εξηγώντας ότι αναγκάζονται να φορούν «βαριές» σέλες για ώρες κάθε μέρα σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Είπε επίσης ότι η καλύτερη λύση θα ήταν «να μην τα χρησιμοποιούμε καθόλου για μεταφορά», υποστηρίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ντόπιων και τουριστών «βλέπουν τα ζώα ως αντικείμενο και θεωρούν ότι είναι εντάξει να τα χρησιμοποιούν για διασκέδαση».

b7ec7971 1722096366160 631180255

51c43768 87763439 13671003 image

rodos gaidouria

d85c87f2 87763477 13671003 image

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

 

Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου – «Πέρασε την κόκκινη γραμμή η Χεζμπολάχ»

γκολαν10

Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου – «Πέρασε την κόκκινη γραμμή η Χεζμπολάχ»

«Φουντώνουν» εκ νέου οι ανησυχίες για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μετά την πολύνεκρη…

Λαμία – ενδοοικογενειακή βία: Αστυνομικός ξυλοφόρτωσε και έστειλε στο νοσοκομείο τον 89χρονο πατέρα του!

anergia 4

Λαμία – ενδοοικογενειακή βία: Αστυνομικός ξυλοφόρτωσε και έστειλε στο νοσοκομείο τον 89χρονο πατέρα του!

Ο 89χρονος σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς φέρει κακώσεις στο πρόσωπο και την κοιλιακή…