Η επιλεκτική μνήμη της δεξιάς για τον άδικο θάνατο του Αξαρλιάν

Βγήκε ποτέ κάποιος κρατικός αξιωματούχος και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις δεκάδες εν ψυχρώ κρατικές δολοφονίες που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι ένοπλοι υπερασπιστές του συστήματος;

αξαρλιανΝΔ

Την θλιβερή επέτειο των 32 ετών από τον άδικο χαμό του Θάνου Αξαρλιάν μας υπενθύμισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δεκάδες ήταν και οι σχετικές αναρτήσεις δεξιών στο διαδίκτυο.

 

Μια παρατήρηση αρχικά. Η δεξιά έχει επιλεκτική μνήμη. Καλά κάνει και θυμάται την ημερομηνία στην οποία έγινε το “μοναδικό λάθος” της Ε.Ο 17 Νοέμβρη, σύμφωνα  με τον Δημήτρη Κουφοντίνα,. Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλες ημερομηνίες που είχαμε συνειδητές κρατικές δολοφονίες, -από του Τεμπονέρα, μέχρι του Βασίλη Μάγγου– τις οποίες παρουσιάζεται να αγνοεί.

Και κάτι άλλο. Υπάρχουν και ημερομηνίες οι οποίες σημαδεύτηκαν από δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, όπως αυτές που εκτέλεσε Μπάμπαλη και ΜάλιοΓιατί αυτές δεν τις θυμάται ποτέ η δεξιά, για να υπογραμμίσει την δράση  αυτής της οργάνωσης ένοπλης μειοψηφικής βίας;

Αλλά για να μην υπεκφεύγουμε από το θέμα

Αν κάποιος διαβάσει τις 3 σχετικές προκηρύξεις της οργάνωσης (εδώεδώ κι εδώ) δύσκολα θα διαφωνήσει με το συμπέρασμα της 17 Νοέμβρη: «Η αστυνομία έχει την κύρια ευθύνη τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν. Τον άφησε εσκεμμένα αβοήθητο να αιμορραγεί επί μισή ώρα στο πεζοδρόμιο, για να πεθάνει και να μπορεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά εναντίον μας».

Και εκτός αυτού ο Δ. Κουφοντίνας στο βιβλίο του “Γεννήθηκα 17Ν”. αφού τονίζει ότι η οργάνωση του για περίπου ένα μήνα έκανε διαδοχικούς ελέγχους, στο σημείο που θα πραγματοποιούσαν την επίθεση στον Παλαιοκρασσά, για να σιγουρευτούν πως δεν θα υπάρχει κάποιο αθώο θύμα, στο σημείο, όταν συνέβη το τραγικό γεγονός,  απολογείται:

«Ο πόνος μας μεγάλος, ο δικός μου αβάσταχτος. Τηλεφώνησα αμέσως, εξέφρασα τη λύπη της 17Ν. Μπορεί να είχε ευθύνη η αστυνομία, να μπλόκαρε επί μισή ώρα σχεδόν το ασθενοφόρο. Όμως, την κύρια ευθύνη την είχαμε εμείς. Χρόνια αργότερα στο δικαστήριο ζήτησα συγγνώμη. […] Ήταν ένα τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της 17Ν».

καταστολη

Αλήθεια, βγήκε ποτέ κάποιος κρατικός αξιωματούχος και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις δεκάδες εν ψυχρώ κρατικές δολοφονίες που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι ένοπλοι υπερασπιστές του συστήματος; Το μόνο που παρακολουθούμε είναι ότι καταβάλλουν οι “αρμόδιοι” κάθε προσπάθεια που μπορούν, ώστε με την συνεργασία τις δικαστικής εξουσία οι μπάτσοι δολοφόνοι να πέφτουν στα πούπουλα με τις δικαστικές ετυμηγορίες.

Πηγή: vathikokkino.gr

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…