Η ΕΡΤ «έκοψε» τη Μαρία Καρυστιανού

Με την Πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών και Θυμάτων-Πληγέντων των Τεμπών 2023, Μαρία Καρυστιανού,συναντήθηκαν την Παρασκευή, μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, σε ανταπόκριση του αιτήματός της.

6243530 1

Mπλόκο… από την ΕΡΤ έφαγε η Μαρία Καρυστιανού, με τη δημόσια τηλεόραση όχι μόνο να αρνείται να την φιλοξενήσει σε πρόγραμμά της, αλλά να της ακυρώνει και τη μοναδική πρόταση που της έγινε, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.

Ειδικότερα η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών και θυμάτων-πληγέντων των Τεμπών 2023, σε συνάντηση που είχε με μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, τους ενημέρωσε -σύμφωνα με σημερινή (3/9) ανακοίνωση των δύο Ενώσεων- ότι η ίδια «δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ σε πρόγραμμα της ΕΡΤ, πέρα από της κοινής λήψης δηλώσεις της, στα δελτία ειδήσεων, καθώς και ότι της απευθύνθηκε μόλις μία πρόσκληση η οποία τελικά ακυρώθηκε αναιτιολόγητα».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών και Θυμάτων-Πληγέντων των Τεμπών 2023 ζήτησε τη βοήθεια της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ ως θεσμικών εκπροσώπων της δημοσιογραφικής κοινότητας ώστε να ενταθεί η δημοσιογραφική διερεύνηση και να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια, καθώς, όπως υποστήριξε, εξελίσσεται προσπάθεια συγκάλυψης.

Τα μέλη των Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη των δημοσιογράφων, σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δικαίως ζητούν απόλυτη διαλεύκανση των αιτιών του πρωτοφανούς δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών. Επιπλέον, τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης του κοινού και όλο αυτό το διάστημα οι δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βγει στο φως κάθε πτυχή της υπόθεσης η οποία αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει στο εξής στενότερη επαφή και πιο συντονισμένη προσπάθεια, ώστε το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφική έρευνα να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο ως μία από τις εγγυήσεις στην υπηρεσία της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»: Αυτό είναι το νέο όνομα που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου: Η τηλεθέαση που σημείωσαν στην πρεμιέρα – «Θα κάνουμε την προσπάθεια»

Η πιο μεγάλη απογοήτευση

Νίκος Παππάς: Ο ευρωβουλευτής επιστρέφει στα παρκέ – Η ομάδα που ανακοίνωσε την απόκτησή του

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διαμαρτυρίας των διανομέων – Ζητούν αυξήσεις και μέτρα προστασίας (video)

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διαμαρτυρίας των διανομέων – Ζητούν αυξήσεις και μέτρα προστασίας (video)

Μοτοπορεία με οικονομικά αιτήματα πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διανομείς της efood και wolt.

50χρονια ΠΑΣΟΚ: Στις φτερούγες Σημίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόβο για την ενότητα- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει Αννα Διαμαντοπούλου

50χρονια ΠΑΣΟΚ: Στις φτερούγες Σημίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόβο για την ενότητα- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει Αννα Διαμαντοπούλου

Με ανοιχτή την αγκαλιά του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, αν και με νέους όρους, γιόρτασε τα 5Οχρονά…