Η κακοκαιρία «Atena» σάρωσε την Αθήνα – Ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου για να σωθεί (video)

Με σφοδρότητα έφτασαν τα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Atena» ακόμη και στο κέντρο Αθήνας

ATENA1

Στην Αττική ”έφτασε” γύρω στις 17.30 η κακοκαιρία “ATEΝΑ” με ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί 51 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

 

 

Στο Σύνταγμα μέσα σε λίγα λεπτά πλημμύρισαν δρόμοι και πεζοδρόμια με τους πολίτες να τρέχουν για να προστατευθούν από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ και οι οδηγοί αντιμετώπισαν μικρότερα προβλήματα, καθώς δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Εκτός όμως από το κέντρο της Αθήνας, έντονη βροχή έπεσε και σε περιοχές των δυτικών προαστίων, όπως η Πετρούπολη, όπου κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί, ενώ τις καταιγίδες συνόδευαν ισχυροί άνεμοι.

ATENA

Ακόμα και μεγάλοι δρόμοι, όπως η Λεωφόρος Μεσογείων, έγιναν «ποτάμι», όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο του EΡΤNews.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της κακοκαιρίας, είναι ότι πλυμμύρισαν οι δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά.  Μάλιστα ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά.

«Μπαράζ» μηνυμάτων του 112

Το 112 ήχησε νωρίτερα σήμερα για Μακεδονία – Θράκη, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, προειδοποιώντας για για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο».

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Περιορίζονται οι ισχυρές καταιγίδες στα βορειοανατολικά

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιο ισχυρές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική είναι πιθανές τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε λίγες βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, με ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Παρακολουθείστε live το πέρασμα της κακοκαιρίας Atena

 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απορριπτική απόφαση της εισαγγελίας Εφετών για εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απορριπτική απόφαση της εισαγγελίας Εφετών για εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο

Δεν ασκείται έφεση για την απαλλαχτική απόφαση που είχε εκδώσει μέσα στο καλοκαίρι το Μικτό…