Newsroom

Newsroom

Η πρώτη μεγάλη μάχη στο Eurogroup

Την πρώτη μεγάλη «μάχη» δίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του…

varoufakissoible

Την πρώτη μεγάλη «μάχη» δίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών θα επιχειρήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την αναγκαιότητα ενός προγράμματος-γέφυρας, που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο για τους επόμενους μήνες και θα δώσει στη χώρα μας χρόνο για να διαπραγματευθεί με τους εταίρους της ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Το κλίμα πάντως, τουλάχιστον από την πλευρά της Γερμανίας, είναι ιδιαίτερα εχθρικό, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει την Τρίτη πως αν η Ελλάδα δε θέλει συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, τότε «όλα τελειώνουν» και να υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα, αλλά στη βάση του τρέχοντος προγράμματος.

Η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε στήριξη κυρίως από χώρες του νότου, όπως η Κύπρος και η Ιταλία, φιλοδοξώντας να χτίσει ένα «μπλοκ» κατά της λιτότητας και να αντιστρέψει το κλίμα, αν και τα διεθνή ΜΜΕ εκτιμούν πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο.

Πρωτοφανές περιστατικό στη Γαλλία: Γυναίκα τυφλώθηκε από βαφή μαλλιών – Η όραση επέστρεψε μόλις σταμάτησε τη χρήση

oladimeji odunsi n5aE6hOY6do unsplash

Πρωτοφανές περιστατικό στη Γαλλία: Γυναίκα τυφλώθηκε από βαφή μαλλιών – Η όραση επέστρεψε μόλις σταμάτησε τη χρήση

Ένα συστατικό στη βαφή μαλλιών που χρησιμοποιούσε μια Γαλλίδα, προκάλεσε την ανάπτυξη αμφιβληστροειδοπάθειας, μιας πάθησης…