Η στιγμή των πυροβολισμών στη Λεωφόρο μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού (video)

Η ομάδα των χούλιγκανς κινείται σαν τάγμα εφόδου με στυλιάρια και δοκάρια στα χέρια.

opadoi leo

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσα από το οποίο απεικονίζεται η στιγμή των πυροβολισμών στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ύστερα από σύγκρουση δύο αντιμαχόμενων πλευρών των οπαδών του Παναθηναϊκού. Του Γκύζη με τα Βόρεια Προάστια και των Δυτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μία ομάδα επιτέθηκε με ρόπαλα, καδρόνια και άλλα δολοφονικά αντικείμενα στην άλλη, που απάντησε με πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες, δίχως να κινδυνέψει η ζωή κάποιου τραυματία.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ξεκάθαρα η ομάδα των χούλιγκανς να κινείται σαν τάγμα εφόδου, κρατώντας στα χέρια στυλιάρια και δοκάρια… Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τα επεισόδια σε «ενδο-οικογενειακή» κόντρα, παρά το γεγονός ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τηρείται ο νόμος της «ομερτά».

 

 

 

Η σύνδεση μπράβων της νύχτας και χούλιγκαν

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα ξεκίνησε μετά από επίθεση με χειροβομβίδα -του περασμένου Σεπτεμβρίου- σε πολυκατοικία στην Κυψέλη, όπου διαμένουν οπαδοί που είναι γνωστοί για τη διαδρομή τους στις κερκίδες του ιστορικού γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Επίσης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ασχολήθηκε με «προειδοποιητικό χτύπημα» με χειροβομβίδα σε σύνδεσμο οπαδών στου Γκύζη, διακρίνοντας «αλλότρια κίνητρα» πίσω από την ενέργεια. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., για το «ξήλωμα» του κυκλώματος εκβιαστών αξιοποιήθηκαν πληροφοριοδότες.

Δέκα ημέρες μετά την έκρηξη στην πολυκατοικία της Κυψέλης περιήλθε στη Δίωξη Εκβιαστών ανώνυμη πληροφορία από άγνωστο άνδρα με το εξής περιεχόμενο: «Τη χειροβομβίδα στην Κυψέλη, όπου μένουν οι βάζελοι, την έβαλαν οι μπράβοι…. Έχουν κάνει και άλλες ζημιές. Παραγγελίες παίρνουν. Κοιτάξτε αυτά και τα λέμε…».

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο ανώνυμο «μήνυμα» από πληροφοριοδότη, που «έδειχνε» σύνδεση χούλιγκαν με πρόσωπα της νύχτας. Στις 3 Οκτωβρίου 2023 άγνωστος άνδρας κάλεσε στη Δίωξη Εκβιαστών και ανέφερε: «Ο… από τότε που βγήκε από τη φυλακή, μανουριάζει με τους άλλους Παναθηναϊκούς για το… Αυτός κανόνισε τις χειροβομβίδες…».

Ο πληροφοριοδότης εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι αναφερόταν στις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Κυψέλη, αλλά και σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στου Γκύζη.

Ο οπαδός που κατονομάζεται από τον ανώνυμο άνδρα είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πριν από μερικά χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα οπαδό των «πρασίνων», δίπλα από τον κεντρικό σύνδεσμο των «πράσινων» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ως κίνητρο είχε αναφερθεί τότε από την ΕΛ.ΑΣ. τα ενδο-οπαδικά ζητήματα μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού».

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατονομάζεται από τον πληροφοριοδότη, δεν κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος εκβιαστών και δεν περιλαμβάνεται στους κατηγορούμενους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Δίωξης Εκβιαστών και την παρακολούθηση υπόπτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι συναντήθηκε με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της έκρηξης στην πολυκατοικία της Κυψέλης, ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του για εμπλοκή του στην επίθεση.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η έρευνα αφορούσε σε κύκλωμα εκβιαστών που λάμβανε χρήματα για «προστασία» από τουλάχιστον 76 καταστήματα.

Η συγκεκριμένη συμπλοκή ξετύλιξε το κουβάρι εγκληματικής οργάνωσης εκβιαστών μαι μπράβων της νύχτας, καθώς μέλη των δύο αντιμαχόμενων πλευρών των οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν είχαν διαφορές μόνο για τις θύρες, τα οφέλη και την πρωτοκαθεδρία στη «Θύρα 13», αλλά είναι μέλη αντίπαλων εγκληματικών συμμοριών που δρουν τη νύχτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φειδίας Παναγιώτου: Η προκλητική απάντηση σε παιδιά αγνοουμένων – «Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας»

Νίκος Πλακιάς: «Τα σκυλιά αυτά δεν κάνουν ούτε για μπεκάτσες, ξέρω πώς βρέθηκαν τα οστά των παιδιών μου»

Βακτηριακή μόλυνση: Το προφίλ της νόσου με την οποία έδωσε τη μάχη η Ντέμη Γεωργίου

Η Μαρίνα Πατούλη επί μια 10ετία είναι διορισμένη φιλόλογος στη Κεφαλονιά χωρίς να έχει εμφανιστεί ποτέ!