Η συγκίνηση Αντετοκούνμπο στην Τελετή Έναρξης: «Η μεγαλύτερη τιμή» (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βγήκαν πρώτοι στην παρέλαση των Εθνών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, άσχετα εαν φρόντισαν οι Γάλλοι να μην φανούν

greeKfreak

Περήφανος και συγκινημένος που ήταν Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρότι οι Γάλλοι διοργανωτές φρόντισαν να μην φαίνεται πουθενά ο σταρ της ελληνικής ομάδας και σημαιοφόρος της Ελλάδας.  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα συναισθήματα που του προκαλεί αυτή η εμπειρία.

«Είναι τεράστια τιμή για μένα ως αθλητής να είμαι μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο και να είμαι γύρω από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λίγο πριν παραλάβει τη γαλανόλευκη σημαία. «Ξέρω ότι η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη για μένα και για ότι έχω καταφέρει. Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή. Το εκτιμώ πολύ που με επέλεξαν. Σημαίνει πολλά για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην καριέρα μου, τον τρόπο που συμπεριφέρομαι εντός και εκτός παρκέ».

Στην ΕΡΤ είπε «Αυτό το συναίσθημα που νιώθω, που είμαι σημαιοφόρος και εκπροσωπώ την Ελλάδα είναι τεράστιο. Από εκεί που ξεκίνησα και μέχρι εδώ που είμαι τώρα, δεν το πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά.

Με έχουν βοηθήσει πάρα πολλοί άνθρωποι και εκτιμώ πάρα πολύ που ήθελε και ο κόσμος, ήθελε και η Ολυμπιακή Επιτροπή να είμαι ένας από αυτούς που θα κουβαλάει τη σημαία».

 

Σχετικά με την εθνική ομάδα μπάσκετ ανέφερε: «Θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα εκπροσωπήσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τη χώρα μας όσο πιο καλά μπορούμε. Η οικογένειά μου, μου λέει να το ζήσω 100%. Δηλαδή να μην το θεωρώ δεδομένο και να απολαύσω τη στιγμή που είμαι ανάμεσα στους καλούς αθλητές στον κόσμο».
Λίγο αργότερα ο «Greek Freak»  έκανε ανάρτηση που έγραψε: «Η μεγαλύτερη τιμή»

 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…

Νέες αποκαλύψεις για τον προπονητή ενόργανης που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού (video)

enorgani1

Νέες αποκαλύψεις για τον προπονητή ενόργανης που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού (video)

Έντονες αναταράξεις στους κόλπους της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχει προκαλέσει η καταγγελία της 26χρονης πρωταθλήτριας…