Η τρικομματική κυβέρνηση γίνεται δικομματική, ο Βενιζέλος παραμένει, ο Κουβέλης αποχωρεί

[…]

samaras4

Ολοκληρώθηκε, δίχως αποτέλεσμα, η σύσκεψη κορυφής των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα πράγματα στη σημερινη σύσκεψη πήραν απρόσμενη τροπή. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι τρεις αρχηγοί θα επισφράγιζαν τη συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον είχαν αφήσει να διαρρέεται ήρθαν τα πάνω κάτω. Η σύσκεψη δεν κράτησε παραπάνω από 40 λεπτά. Το κλίμα ήταν βαρυ και οι τρεις αρχηγοί έφυγαν δίχως να κάνουν δηλώσεις.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πιθανόν και του ίδιου του κ. Βενιζέλου. Οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συγκάλεσαν έκτακτη συσκεψη των ΚΟ των κομμάτων τους μέσα στη νύχτα. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση της κυβέρνησης, ωστόσο υποστήριξε πως έχουν γίνει κινήσεις επανόρθωσης για την ΕΡΤ, για την άμεση επαναλειτουργία της και την επαναπρόσληψη περίπου 2.000 υπαλλήλων της. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, αυτή να είναι τρικομματική και να μη γίνουν εκλογές: «Η κατάσταση για τη χώρα, την οικονομία, τους πολίτες είναι ξανά ιδιαίτερα κρίσιμη. Πριν από 15 ημέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο θεσμικό πρόβλημα, λόγω της ατυχούς πρωτοβουλίας της ΝΔ να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ και να δημιουργήσει θεσμικό-πολιτικό πρόβλημα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις του τα “έριξε” στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για άρνηση από τον κ. Σαμαρά συλλειτουργίας των τριών κομμάτων, δηλώνοντας πως δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ. «Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για το ότι η αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε λειτουργία και με παρόντες όλους τους εργαζόμενος και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα, αλλά δημοκρατικής ουσίας. Είναι απαράδεκτο ότι παρά την προσωρινή διαταγή, η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί”. Θεωρείται πιθανή η απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών δικής της επιλογής, αλλά να δοθεί ψήφος ανοχής.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς της ΝΔ, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και το γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Θανάση Μπούρα. Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης προχώρησε σε μια αινιγματική δήλωση τύπου “ψυχραιμία και ευθύνη”. Οι ώρες είναι κρίσιμες και όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

Στο μεταξύ απόψε αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…