Newsroom

Newsroom

Η UEFA απειλεί την Αγγλία με αποκλεισμό από το Euro 2028!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής

uefa england

Aυστηρή προειδοποίηση απυύθηνε η UEFA προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να μην αναμιχθεί στο αυτοδιοίκητο του βρετανικού ποδοσφαίρου, απειλώντας την Αγγλία με αποκλεισμό από το τουρνουά του Euro 2028 που διοργανώνει από κοινού, με την Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Η κίνηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας -σύφωνα με το ReutersΤimes  έρχεται ως άμεση αντίδραση στην αποκάλυψη βρετανικών ΜΜΕ, ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής στο ποδόσφαιρο.

Σε επιστολή του προς τη υπουργό Πολιτισμού, Λίζα Νάντι, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, προειδοποίησε δεν πρέπει να υπάρξει «καμία κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία του ποδοσφαίρου».
O κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια της UEFA για το νομοθέτημα, όπως αυτό περιγράφεται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Η υπό σύσταση ρυθμιστική Αρχη, θα επιβλέπει οικονομικά -κυρίως- ζητήματα των συλλόγων ανδρών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Αγγλίας.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα διότι θίγεται μία από τις θεμελιώδεις απαιτήσεις της UEFA, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία του ποδοσφαίρου», έγραψε Γενικός Γραμματέας, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να εγγυηθούμε την αυτονομία του αθλητισμού και τη δικαιοσύνη στον αθλητικό ανταγωνισμό. Η τελική κύρωση για την παραβίασή τους θα ήταν ο αποκλεισμός της ομοσπονδίας από την UEFA και των ομάδων σας από τους διεθνείς αγώνες».

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Εξωφρενική απόφαση του υπουργείου Παιδείας – Στέλνουν μαθητές Γ’Λυκείου από τους Αγ. Αναργύρους στο Περιστέρι!

Σάλος στο διαδίκτυο από την κατά λάθος… ανάρτηση της Διαμαντοπούλου υπέρ της Κεραμέως

Παραλίγο ατύχημα με δημοσιογράφο του Star- Tρένο του κόρναρε για να μην τον πατήσει (video)

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Ντάνιελ

KARDITSA

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Ντάνιελ

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς, όπως…