Newsroom

Newsroom

Έκοψαν τον Άδωνη από Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω twitter ότι κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην…

georgiadis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω twitter ότι κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα είναι εκείνος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν είναι ακριβής, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης “κόπηκε”, εξαιτίας της παρουσίας του Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα εκτελεί χρέη εισηγητή. Έτσι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατά τη συζήτηση που ξεκινάει αύριο Τετάρτη θα είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Νεράντζης. Αντιθέτως ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του κατά την επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Η επίσημη δικαιολογία για τη συγκεκριμένη αλλαγή είναι ότι στην ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία, που είναι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, επιλέγεται για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο αρχαιότερος εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.Είναι προφανές ωστόσο ότι στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να προβάλλουν ένα λιγότερο (ακρο)δεξιό προφίλ, ενόψει αυτής της σημαντικής διαδικασίας, πράγμα στο οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα βοηθούσε η παρουσία Γεωργιάδη και μάλιστα σε συνδυασμό με εκείνη του Βορίδη.

Η ενέργεια αυτή έχει άμεση σχέση με την απόφαση ο Μάκης Βορίδης να εκτελέσει –ελέω και της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης- χρέη εισηγητή. Έτσι ο Άδωνις Γεωργιδης «θυσιάζεται» στον βωμό του κεντρώου προφίλ του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε νύξη για τις επιλογές Σαμαρά.  

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απορριπτική απόφαση της εισαγγελίας Εφετών για εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο

Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απορριπτική απόφαση της εισαγγελίας Εφετών για εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο

Δεν ασκείται έφεση για την απαλλαχτική απόφαση που είχε εκδώσει μέσα στο καλοκαίρι το Μικτό…