Ιανός: Ξέσπασε η μητέρα της Ευδοκίας που χάθηκε στις πλημμύρες

Εξοργισμένη δηλώνει η μητέρα της Ευδοκίας Πλακιά, της φαρμακοποιού που πέθανε στην Καρδίτσα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ιανός, με την απόφαση του δικαστηρίου να μην καταδικάσει τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία.

ιανος

Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση, της μητέρας της άτυχης φαρμακοποιού, όπου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας “Ιανός”, η Ευδοκία έχασε τη ζωή της.

Η Φωτεινή Πλακιά αισθάνεται αδικία με την απόφαση του Δικαστηρίου, να μην καταδικάσει τους κατηγορουμένους, για ανθρωποκτονία.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κώστα Νούσιο και δύο προϊστάμενους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η ποινή αφορά στο αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια λόγω παράλειψης, που προκάλεσε κίνδυνο για ξένη περιουσία και ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια λόγω παράλειψης, είτε μεμονωμένα είτε κατά συρροή.

Επιπλέον, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, δύο στελέχη της ΔΕΥΑ Καρδίτσας και ο γ.γ .Πολιτικής Προστασίας, αθωώθηκαν.

Η κυρία Φωτεινή Πλακιά, χαρακτήρισε «αδιανόητη» την απόφαση του δικαστηρίου.

«Νιώθω αδικημένη. Δεν το περίμενα. Οι θέσεις εξουσίας δεν έχουν ευθύνες; Δεν περιμένουμε την προστασία του κράτους όταν όλα είναι καλά γύρω μας», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια τη μοιραία εκείνη μέρα που ο Ιανός έπληξε την Καρδίτσα επικρατούσε ένα χάος. Η ίδια καταγγέλλει έλλειψη σχεδίου, συντονισμού και ελέγχου.

«Τι ήθελε να κάνει η κόρη μου; Να επιστρέψει στο σπίτι της από την εργασία της. Ήθελε να γυρίσει από τον δρόμο που χρησιμοποιούσε κάθε μέρα. Ο δρόμος αυτός είχε καταρρεύσει από την κακοκαιρία, αλλά παρέμενε ανοιχτός. Κανείς δε βρέθηκε να διακόψει την κυκλοφορία, το 112 δε λειτούργησε», επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του KoytiPandoras για την κακοκαιρία και την αργοπορημένη ενεργοποίηση του συνεγαρμού, όταν ήδη είχε γίνει το κακό

Δυο χρόνια μετά αποκαλύφθηκε ότι το 112 δεν λειτούργησε στις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα

 

Στην συνέχεια η μητέρα της άτυχης φαρμακοποιού ανέφερε:

«Πώς είναι δυνατόν το δικαστήριο να έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους για την πρόκληση της πλημμύρας, αλλά όχι για τον θάνατο της κόρης μου που συνέβη λόγω της πλημμύρας που προκάλεσαν. Είναι παράλογο».

Η κ. Φωτεινή σημείωσε τέλος πως θα αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της κόρης της.

 

«Τι μας είπε ο εισαγγελέας; Ότι έφταιγε η κόρη μου γιατί μέσα από το φαρμακείο της, που απέχει 200 μέτρα από το σημείο, όπου πνίγηκε, δεν είδε ότι ο δρόμος είχε πέσει. Αυτοί όμως που ήταν μπροστά δεν είδαν ότι είχε πέσει ο δρόμος και γι’ αυτό δεν τον έκλεισαν», είπε συναισθηματικά φορτισμένη.

«Θα κάνω χρήση όλων των νομίμων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων, προκειμένου να ανατρέψω αυτή την άδικη απόφαση, διεκδικώντας τη δικαίωση της κόρης μου, καθώς ο θάνατός της δεν ήταν ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού», είπε.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια: Σημαντική νίκη για τον αγώνα κατά του μετρό – Ξεκινά η διαδικασία απομάκρυνσης λαμαρίνων, με δικαστική επιμελήτρια

Κεφαλογιάννη: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα – «Σας παρακαλώ, είμαι εδώ για τα παιδιά μου» (video)

Πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης εγκέφαλοι στο κύκλωμα απάτης με την μέθοδο «καρουζέλ»

Μωραΐτης στο MEGA: «Ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που τον πήγε η Ιστορία» – Τι δήλωσε για Κασσελάκη

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις για την απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας της Μελόνι

παρενθετη

Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις για την απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας της Μελόνι

Ομάδες δικαιωμάτων και κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία καταδίκασαν ως «απάνθρωπη» τη νέα απαγόρευση για ζευγάρια που…

Οι μαθητές κάνουν κάλεσμα για κλειστά σχολεία το Νοέμβρη – Αντιδρούν για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει

1 school3 6

Οι μαθητές κάνουν κάλεσμα για κλειστά σχολεία το Νοέμβρη – Αντιδρούν για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει

Την απόφασή τους για κλειστά σχολεία την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και την διεξαγωγή σε όλη…

Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε (Video)

iereas 1

Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε (Video)

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για την δράση του ρασοφόρου, του Αιγάλεω, που… ρίχνει τα χαρτιά, “διαβάζει”…