Newsroom

Newsroom

Ιαπωνία: Nόμος για γέλια….

Στην Ιαπωνία το γέλιο γίνεται υποχρεωτικό… με διάταγμα

ιαπωνια γελιο

«Ξινό» θα βγει το γέλιο στους Ιάπωνες καθώς σε μια περιοχή της χώρας οι πολίτες έχουν διαταγές με νόμο να χαχανίζουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για χάρη της υγείας τους. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου, πρόκειται για ένα νέο διάταγμα, που έφερε το συντηρητικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, που κατέχει την πλειοψηφία στην τοπική συνέλευση του νομού Γιαμαγκάτα, στη βόρεια Ιαπωνία, πρότεινε προς ψήφιση νόμο που θα υποχρεώνει τους πολίτες να γελούν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, επειδή σύμφωνα με κάποιες μελέτες το γέλιο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

 

Τα μέλη της νομαρχιακής συνέλευσης αποδέχτηκαν την πρόταση και ψήφισαν το σχετικό διάταγμα. Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις από εκείνους που επιμένουν ότι το γέλιο δεν μπορεί να μπει σε κανόνες και ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται τα δικαιώματα των ανθρώπων που –για όποιους προσωπικούς λόγους– δεν είναι κεφάτοι.

Το διάταγμα, που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 05/07) στο βόρειο νομό Γιαμαγκάτα, εμπνεύστηκε από έρευνα του τοπικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με την οποία το τακτικό γέλιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

 

Εκτός από την υποχρέωση των ατόμων να γελούν καθημερινά, ο νόμος απαιτεί επίσης από τις επιχειρήσεις να «αναπτύσσουν ένα εργασιακό περιβάλλον γεμάτο… γέλιο» και ορίζει την όγδοη ημέρα κάθε μήνα ως «ημέρα γέλιου».

Ο συγκεκριμένος νόμος προτάθηκε και ψηφίστηκε από μέλη του συντηρητικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, οι υπουργοί της αντιπολίτευσης καταφέρονται εναντίον του νόμου, λέγοντας ότι παραβιάζει το “θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα”.

Ο Toru Seki, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιαπωνίας, δήλωσε: «Το να γελάς ή να μην γελάς είναι ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που εγγυάται το σύνταγμα σχετικά με την ελευθερία της σκέψης και του θρησκεύματος, καθώς και μια εσωτερική ελευθερία».

Άλλοι υποστήριξαν ότι αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος όσων δεν μπορούν να γελάσουν λόγω αναπηρίας. Ο Satoru Ishiguro, αρχηγός του συνασπισμού της νομαρχίας, δήλωσε: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων δυσκολεύονται να γελάσουν λόγω ασθένειας ή άλλων λόγων δεν πρέπει να υπονομεύονται».

Ο συνταγματολόγος Shigeru Minamino, του Πανεπιστημίου Kyushu, προέτρεψε τους πολιτικούς να σταματήσουν να είναι “γελοίοι”.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Έλα σπίτι, αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας» (video)

Wimbledon: Ο Μεντβέντεφ έβρισε Ελληνίδα διαιτήτρια – «Άντε γα@@@@» (Video)

Λάρισα: Εικόνες αποκάλυψης στην Εθνική Οδό – Έντομα «έκλεισαν» τον δρόμο (video)

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό