Ηχηρό «χαστούκι» στη διοίκηση της ΕΡΤ από το Μονομελούς Πρωτοδικείο: «Κακώς έκοψε η ΕΡΤ την εκπομπή “Europe»

Δικαιώνει την δημοσιογράφο Εύα Μπούρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έναντι της διοίκησης της ΕΡΤ.

ΕΡΤ 1445x864 1

Ηχηρό «χαστούκι» στη διοίκηση της ΕΡΤ και στον Κωνσταντίνο Ζούλα συνιστά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, καθώς δικαιώνει απόλυτα τη δημοσιογράφο Εύα Μπούρα για το κόψιμο της εκπομπής της, τονίζοντας ότι πρόκειται για «προμελετημένη» και «εκδικητική» συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το typologies.gr, το δικαστήριο καλεί την ΕΡΤ να αποκαταστήσει τη δημοσιογράφο σε πολιτική εκπομπή αντίστοιχη των προσόντων και της πολυετούς εμπειρίας της στα ευρωπαϊκά θέματα και της επιδικάζει αποζημίωση ηθικής βλάβης.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 564/2024 απόφασή έναντι της διοίκησης της ΕΡΤ, τηριζόμενο  σε ισχυρή νομολογία (αποφάσεις adhoc του Αρείου Πάγου), γεγονότα, μαρτυρικές καταθέσεις και στην προσκόμιση στοιχείων με πρόσθετη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, το δικαστήριο έκρινε πως κακώς σταμάτησε η εκπομπή “Europe” και απομακρύνθηκε η δημοσιογράφος Εύα Μπούρα από την θέση της.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η απόφαση αναφέρει «ως προμελετημένη, εκδικητική την συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ, λόγω της υποψηφιότητας της με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019» καθώς και στην αντίδρασή της για την διακοπή της εκπομπής, που είχε προκαλέσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ καθώς και διενθείς αντιδράσεις.

Το περιστατικό συνέβη το 2020 με σκοπό η εκπομπή να αλλάξει όνομα και σύνθεση, ώστε να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία για μικτή παραγωγή με την ΕΡΤ.

Με την απόφαση του δικαστηρίου καλείται η διοίκηση της ΕΡΤ και ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης, που όπως αναφέρεται «έκοψε» την εκπομπή, να αποκαταστήσει τη δημοσιογράφο σε πολιτική εκπομπή αντίστοιχη των προσόντων και της πολυετούς εμπειρίας της στα ευρωπαϊκά θέματα και της επιδικάζει αποζημίωση ηθικής βλάβης, επιβάλλοντας στην ΕΡΤ ακόμη και τα δικαστικά έξοδα από την πρόσθετη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με το σκεπτικό της απόφασης αξιολογείται ως καταχρηστική η άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος της ΕΡΤ, διότι αυτή στα πλαίσια της επιχειρηματικής ελευθερίας και του δημοσίου ρόλου της, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο ιδρυτικός νόμος αυτής, δεν ενήργησε με γνώμονα το καλώς εννοούμενο επιχειρηματικό συμφέρον της και δεν επέλεξε να αξιοποιήσει με τον επωφελέστερο τρόπο τους δημοσιογράφους της

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο

Μεσσηνία: Ένα βρέφος και μια 12χρονη κοπέλα ανάμεσα στα 4 θύματα της τραγωδίας – Τρομάζουν οι εικόνες από το σημείο

Νίκος Παππάς: Το story που αφιέρωσε στον Παύλο Πολάκη με άρωμα από Κρήτη (εικόνα)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…