Ηλεία: 17 χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 , οι κάτοικοι δεν ξεχνούν…

Δεκαεφτά χρόνια μετά οι συγγενείς των νεκρών , όπως κάνουν κάθε Αύγουστο από το 2007 μέχρι σήμερα , συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα (24.8.2024) στον τόπο που μαρτύρησαν μέσα στη φωτιά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

fotiies 2

Ο χρόνος δεν σβήνει τις πληγές στις καρδιές των ανθρώπων στην Ηλεία , που άφησε πίσω του  ο πύρινος εφιάλτης και ο θάνατος των πυρκαγιών του 2007 με τα δεκάδες θύματα και τις τεράστιες υλικές ζημιές .

Δεκαεφτά χρόνια μετά οι συγγενείς των νεκρών , όπως κάνουν κάθε Αύγουστο από το 2007 μέχρι σήμερα , συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα 24.8.2024 στον τόπο που μαρτύρησαν μέσα στη φωτιά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για να ανάψουν ένα κεράκι και να αφήσουν ένα λουλούδι δίπλα στις φωτογραφίες τους στα εικονοστάσια .

Αρχικά στο μικρό εκκλησάκι της οικογένειας Παρασκευόπουλου και μετά στην Αρτέμιδα , δεκάδες μαυροφορεμένες γυναίκες και συγγενείς των νεκρών πραγματοποίησαν το καθιερωμένο τρισάγιο στην μνήμη εκείνων που χάθηκαν άδικα μέσα στις φλόγες τον Αύγουστο του 2007.

« Πως θα ήταν άραγε όλες αυτές οι ψυχούλες που έφυγαν τόσο άδικα αν ζούσαν 17 χρόνια μετά; Έχει αναρωτηθεί κάνεις σας; Τα παιδάκια θα είχαν μεγαλώσει , κάποια θα είχαν σπουδάσει,  κάποιοι θα είχαν οικογένειες και κάποιοι θα είχαν δει τα εγγόνια τους!!! Για όλους αυτούς τελικά υπάρχει και θα υπάρχει πάντα ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;» – έγραψε στη σελίδα της στο fb η Χριστίνα Δρακοπούλου , αδερφή του εποχικού πυροσβέστη που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους στην στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα Ζαχάρως.

foties 1

« Δυστυχώς εκείνα τα τραγικά γεγονότα δεν έγιναν μάθημα στους αρμόδιους της Πολιτείας οι οποίοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές με έναν πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο , όπως φάνηκε και από την πρόσφατη καταστροφή στην Αττική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στέλνουν μηνύματα στο κινητό για την εκκένωση των περιοχών και αυτό το κάνουν για να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Όμως τα sms δεν σβήνουν τις φωτιές…» – ανέφεραν οργισμένοι στο documentonews.gr κάποιοι εκ των συγγενών των νεκρών.

Αλγεινή εντύπωση και την οργή των συγγενών των θυμάτων , προκάλεσε η ενέργεια του πρώην αστυνομικού και νυν δημάρχου της Ζαχάρως Κώστα Μητρόπουλου να διοργανώσει θεατρική παράσταση ανήμερα της ημέρας πένθους των οικογενειών .

Για τον δήμαρχο της Ζαχάρως το πένθος και ο πόνος των συμπολιτών του  αποτελούν όπως φαίνεται  …ψιλά γράμματα και έγραψε  με προκλητικό τρόπο , στα παλιά του τα παπούτσια τον σεβασμό προς τους νεκρούς της φωτιάς του 2007.

« Ντροπη τους! Μια μέρα που χάθηκαν 47 συμπολίτες μας και οι περισσότεροι από τα χωριά της Ζάχαρως! Τελικά η Ζαχαρω δεν αλλάζει!» – ανέφεραν οργισμένοι οι συγγενείς.

Ασχημη εντύπωση δημιούργησε επίσης – όπως καταγγέλθηκε στο documentonews.gr –    η εμφάνιση ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , ο οποίος φορώντας αθλητικά παπούτσια και με ανεβασμένο το ένα μανίκι της στολής του ( «λες και είχε γυρίσει από τα μπουζούκια» – σχολίαζαν οι συγγενείς των νεκρών) κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες οι δύο εποχικοί πυροσβέστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλέγεται η Μ. Ανατολή: Επίθεση Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το γλυπτό στη μνήμη των θυμάτων

Παραδόθηκε ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»