Newsroom

Newsroom

Ηλεία: Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά – Έπαθε αναρρόφηση τροφής

Ο δήμαρχος της περιοχής, ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας δεν σκοτώθηκε στην πυρκαγιά αλλά από αναρρόφηση τροφής.

Χαλκίδα

Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ηλεία πριν από κάποια ώρα.

Σύμφωνα με το ilialive.gr διακομίζεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου και  γίνονται προσπάθειες ανάνηψης στα επείγοντα του νοσοκομείου Πύργου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει χάσει τη ζωή του.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Στάθης Καννής μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας δεν σκοτώθηκε στην πυρκαγιά αλλά από αναρρόφηση τροφής!

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει ζητήσει την εκκένωση του χωριού. 

Φωτιά στο Κρανίδι: Καίγονται σπίτια – Εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη (Video)

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή Μελίντρα στο Κρανίδι, μετά από ξέσπασμα μεγάλης φωτιάς. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Οι κάτοικοι στο Κρανίδι Αργολίδας βιώνουν δύσκολες ώρες, μετά τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00, η οποία πολύ γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της πόλης και ήδη έχουν τυλιχθεί κάποια εξ αυτών στις φλόγες.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, και για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Για 8 ενεργές φωτιές στην Πελοπόννησο, εκ των οποίων οι 4 είναι μεγάλες, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Μιλώντας στην ΕΡΤ από τη Μεγαλόπολη, είπε ότι πέρα από το συγκεκριμένο μέτωπο, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο στη Μεσσηνία.

Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώσεις 45 πυρκαγιές

«Δίνουμε σκληρές μάχες για να αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Στην Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λιβαδιά, στη Θήβα, στη Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναέριων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουμε με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την εκδήλωσή της. Ομοίως έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας, σημείωσε ο ίδιος.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες μέρες.Γι αυτό, εφιστούμε την προσοχή σε όλους: Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως! Μην υποθέσετε ότι έχετε καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων», τόνισε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα «κουμάσια» του Κουτσούμπα στη Βουλή έφεραν την έντονη αντίδραση Παππά – «Να ανακαλέσετε» (video)

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

Άγριος καβγάς ανάμεσα σε Λιάγκα και Περρή: «Θα παίξεις κι εσύ στα site, μπράβο!» (video)

Άδειασμα Κικίλια για τα περί εμπρησμού – Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τα 2 βίντεο

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι