ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτέλεσε αφροαμερικανή πυροβολώντας τη στο κεφάλι (videο – σκληρές εικόνες)

Σάλος έχει ξεσπάσει για μια ακόμα φορά στις ΗΠΑ μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση μιας Αφροαμερικανής γυναίκας από αστυνομικό.

SonyaMassey kentriki

Ακόμη μία δολοφονία με δράστη αστυνομικό και θύμα μια αφροαμερικανή σημειώθηκε στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη. Οι αρχές του Ιλινόις έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι και σκότωσαν την 36χρονη Σόνια Μάσεϊ.

Στο βίντεο, που προέρχεται από την κάμερα που έφερε στη στολή του ο Σον Γκρέισον, έχει καταγραφεί η στιγμή που αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι της Μάσεϊ, μετά από κλήση που έκανε η ίδια στις Αρχές φοβούμενη ότι κάποιος είχε παραβιάσει το σπίτι της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από όσα συνέβησαν το πρωί της 6ης Ιουλίου ο αστυνομικός Σον Γκρέισον τελικά πυροβόλησε στο πρόσωπο την 36χρονη γυναίκα, η οποία σύφωνα με την κόρη της όπως ισχυρίζεται , ο αστυνομικός φοβήθηκε ότι θα του πετάξει βραστό νερό στο πρόσωπο.

Ωστόσο από το βίντεο είναι ξεκάθαρο ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο…

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την συνομιλία, ο  αστυνομικός Σον Γκρέισον συνομιλεί με την 36χρονη Σόνια Μάσεϊ όταν παρατηρεί ότι στα μάτια της κουζίνας ήταν μια κατσαρόλα με βραστό νερό και γι’ αυτό κάλεσε την 36χρονη να βγάλει την κατσαρόλα για να μην προκληθεί φωτιά.

Στο σημείο αυτό η Μάσεϊ ακούγεται να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί απομακρύνθηκαν από την ίδια λέγοντας τους «πού πάτε;». «Μακριά από το βραστό νερό» απάντησε ο  αστυνομικός, με την γυναίκα να του λέει «μακριά από το βραστό νερό; Ω, θα στο πετάξω στο όνομα του Ιησού».

Τότε ο αστυνομικός που είχε το όπλο στο χέρι του πλησίασε την 36χρονη, η οποία είχε ήδη γονατίσει με τα χέρια ψηλά, και ανέφερε: «Καλύτερα να μην το κάνεις αυτό. Σου ορκίζομαι ότι θα σε πυροβολήσω στο γαμ….νο πρόσωπό σου» φώναξε ο αστυνομικός  με την Μάσεϊ να ψελλίζει «συγγνώμη, συγγνώμη» και τον αστυνομικό να πυροβολεί τρεις φορές με τη μία σφαίρα, όπως σημειώνει ο Guardian, να πετυχαίνει την 36χρονη κάτω από το μάτι και να βγαίνει από το πίσω μέρος του αυχένα της.

YouTube video player
Μετά από όσα συνέβησαν, ο Γκρέισον συνελήφθη, κατηγορείται για ανθρωποκτονία α΄ βαθμού και κρατείται χωρίς εγγύηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του.

 

Παρέμβαση Μπάιντεν

Για τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανής από αστυνομικό έκανε παρέμβαση ο Τζο Μπάιντεν. Στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι: «Η Σόνια Μάσεϊ ήταν μια αγαπημένη μητέρα, φίλη, κόρη και νεαρή μαύρη γυναίκα που θα έπρεπε να είναι ζωντανή σήμερα. Όταν όλοι μας καλούμε σε βοήθεια, όλοι εμείς οι Αμερικανοί ανεξαρτήτως του ποιοι είμαστε και πού ζούμε, θα πρέπει να το κάνουμε χωρίς να φοβόμαστε για τις ζωές μας. Ο θάνατος της Σόνια από τα χέρια Αμερικανού μας θυμίζει ότι πολύ συχνά οι μαύροι Αμερικανοί φοβούνται για την ασφάλειά τους με τρόπο που δεν ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η οικογένειά της απαιτεί δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολλανδός ερευνητής προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο με τον Ελληνοκαναδό στο Ηράκλειο

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Ο παθολόγος Δημήτρης Κατσιάνος μίλησε για τον θάνατο της Ντέμης Γεωργίου και το πόσο επικίνδυνο…

Κρήτη: Οικοδόμος έσωσε τη ζωή δυο εργαζομένων από όχημα που πήρε φωτιά και η εταιρεία του έκανε μήνυση (video)

Κρήτη: Οικοδόμος έσωσε τη ζωή δυο εργαζομένων από όχημα που πήρε φωτιά και η εταιρεία του έκανε μήνυση (video)

Τον μπελά του βρήκε ένας οικοδόμος από την Κρήτη ο οποίος έσωσε τη ζωή 2…

Πετρούπολη: Απίστευτο ξύλο μεταξύ κατοίκων – Πλακώθηκαν για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (vid)

Πετρούπολη: Απίστευτο ξύλο μεταξύ κατοίκων – Πλακώθηκαν για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (vid)

Υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των κατοίκων στην Πετρούπολη με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

«Βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει», τονίζει ο σεισμολόγος, Γ. Παπαδόπουλος