Ηράκλειο: Πανικός μετά την έκρηξη στο αεροσκάφος – «Οι επιβάτες ούρλιαζαν βόμβα και έλεγαν βγείτε έξω»

«Φωτιά και καπνός άρχισαν να βγαίνουν από την τσάντα, ακούσαμε ήχους εκρήξεων», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας για το περιστατικό στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο

plane 6511877 1280

Το απόγευμα της Τρίτης (17/09) ένα απίστευτο περιστατικό προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ακόμα περισσότερο στους επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λονδίνο.

Ξαφνικά στο αεροσκάφος ακούστηκε θόρυβος και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί οι οποίοι όπως φαίνεται εν τέλει προκλήθηκαν από συσκευή φόρτισης κινητού τηλεφώνου (power bank) που είχε μαζί κάποιος από τους επιβάτες.

Οι πόρτες του αεροπλάνου άνοιξαν και έγινε εκκένωση, με τους επιβάτες να περιγράφουν «μια πολύ μεγάλη κόκκινη λάμψη και φλόγα που ακολουθήθηκε από πυκνό μαύρο καπνό».

Ένας επιβάτης δήλωσε στη MailOnline ότι άκουσε κάποιον να ρωτάει «τι είναι αυτό» καθώς έπαιρνε τη θέση της, δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Σύμφωνα με τις περιγραφές οι επιβάτες «ούρλιαζαν βόμβα και έλεγαν “βγείτε έξω”» καθώς επικράτησε πανικός, ενώ κάποιοι είπαν ότι μια «κυρία με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τσάντα της, την κουνούσε όταν άρχισε να βγαίνει καπνός».

Κάποιος είπε ότι η γυναίκα με την τσάντα ήταν Βρετανίδα και προσπάθησε να βγει από το αεροπλάνο, ζητώντας από τον κόσμο να φύγει από τη μέση.

Όταν, όμως, η τσάντα της έπιασε φωτιά, την άφησε στον διάδρομο ενώ οι άλλοι επιβάτες προσπαθούσαν να καθίσουν στις θέσεις τους, προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Φωτιά και καπνός άρχισαν να βγαίνουν από την τσάντα, ακούσαμε ήχους εκρήξεων και ο καπνός άρχισε να γεμίζει την καμπίνα», δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι:

«H easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο στο Λονδίνο εκκενώθηκε κατά τη διαδικασία της επιβίβασης λόγω φωτιάς σε τσάντα επιβάτη.

Η πυροσβεστική βρέθηκε στο αεροπλάνο και το πλήρωμα το εκκένωσε όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Οι περιοχές με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Νοτοπούλου: Η πρώτη απάντηση Κασσελάκη στην καταγγελία για μπούλινγκ – «Παρέμβαση» και από Ακρίτα (video)

Αδιανόητη απόφαση στο Τζούντο – Ποινή 5 μηνών στον Νεμάνια Μάιντοβ επειδή έκανε τον σταυρό του στο παιχνίδι με τον Τσελίδη (video)

Στην Πάτρα η πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση τηλεφώνου σε σχολείο: Καταγγέλλουν τη διευθύντρια οι γονείς

Της ανάθεσης το «πάρτι» στην κυβέρνηση – 17.890ευρώ για δυο χαλιά από την Μοιραράκη υπέγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Πρωτοφανές περιστατικό στη Γαλλία: Γυναίκα τυφλώθηκε από βαφή μαλλιών – Η όραση επέστρεψε μόλις σταμάτησε τη χρήση

Πρωτοφανές περιστατικό στη Γαλλία: Γυναίκα τυφλώθηκε από βαφή μαλλιών – Η όραση επέστρεψε μόλις σταμάτησε τη χρήση

Ένα συστατικό στη βαφή μαλλιών που χρησιμοποιούσε μια Γαλλίδα, προκάλεσε την ανάπτυξη αμφιβληστροειδοπάθειας, μιας πάθησης…