Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη του λυράρη για την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου αγοριού

Ο 67χρονος περιγράφεται ως ένα άτομο που είχε στοχοποιήσει το αγοράκι όσο πήγαινε ακόμα στο δημοτικό. Υπό καθεστώς βίας και απειλών (για τη ζωή του, τα αδέρφια του αλλά και για την οικογενειακή τους επιχείρηση) φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά αλλά και να το «πλάσαρε» σε τρίτα πρόσωπα.

1000 9ad8b280 37a5 4ee1 b791 21b4041b92bb

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο, με κατηγορούμενο έναν 67χρονο λυράρη.

Η δίκη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, μετά και από αίτημα της πολιτικής αγωγής.

irakleio liraris 1

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο κατηγορούμενος που είναι προφυλακισμένος από τον Μάρτιο του 2023 στις φυλακές της Τρίπολης κάθεται στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες που φέρεται να τέλεσε σταδιακά και υπό καθεστώς σωματικής και ψυχολογικής βίας εντός του χρονικού διαστήματος από τον Ιανουάριο του 2018, δηλαδή απ’ όταν το αγοράκι ήταν 11 ετών, έως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου με το «καλημέρα» αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία σχετικά με τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων του παιδιού και του κατηγορούμενου επίμαχες ημέρες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα ο 67χρονος περιγράφεται ως ένα άτομο που είχε στοχοποιήσει το αγοράκι όσο πήγαινε ακόμα στο δημοτικό. Υπό καθεστώς βίας και απειλών (για τη ζωή του, τα αδέρφια του αλλά και για την οικογενειακή τους επιχείρηση) φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά αλλά και να το «πλάσαρε» σε τρίτα πρόσωπα. Το «δειγμάτιζε» αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και είναι μία λέξη που …καίει σαν πυρακτωμένη λόγχη. Αναφέρεται ακόμα ότι σε δύο από τις τέσσερις κατασχεθείσες συσκευές του κατηγορούμενου έγινε, δύο φορές μέσα στον Ιούλιο του 2022, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, ενέργεια στην οποία προβαίνει κάποιος που θέλει να εξαφανίσει στοιχεία αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Όπως είναι ήδη γνωστό η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν η μητέρα του παιδιού πάτησε κατά λάθος στην οθόνη του κινητού του και βρήκε τις γυμνές φωτογραφίες. Η γυναίκα υπέστη σοκ, προσπάθησε όμως να διατηρήσει την ψυχραιμία της προκειμένου να μάθει που είχε μπλέξει το παιδί της.

Για την ίδια υπόθεση αλλά για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα είχε κριθεί ένοχος πριν μερικούς μήνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 64 μηνών, δηλαδή άνω των πέντε ετών, κατά συγχώνευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Νέγκα σε Πασχαλίδη: Είσαι ακόμη ΚΚΕ; Είμαι ναι… προς τι το χαμόγελο; (video)

Ο έντονος διάλογος που είχαν Πρετεντέρης και Τζίμα: «Ευχαριστώ για την οδηγία» – Η αντίδραση Κασσελάκη

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

 

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…