Newsroom

Newsroom

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.…

japan

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνο τσουνάμι ύψους μέχρι έξι μέτρων.
Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Πληροφορίες για τραυματίες μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, έξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό.

Κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό, ενώ παράλληλα, το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Ρωσία και τις Μαριάννες Νήσους

Οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεταλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτοκίνητα πλέουν στο λιμάνι της Ιουάτε.

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,8 Ρίχτερ.
http://www.ethnos.gr

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…