Ισραήλ: Διέρρευσαν έγγραφα των ΗΠΑ με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Τα έγγραφα όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι προετοιμασίες του Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν, δεν αμφισβητήθηκαν από το αμερικανικό πεντάγωνο.

τανκς ισραηλ

Σε μείζον ζήτημα – με στρατιωτικές αλλά και διπλωματικές διαστάσεις – αναδεικνύεται η διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ, που αξιολογούσαν τα σχέδια αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράνόπως μεταδίδει το associated press

 

Τα έγγραφα, τα οποία φέρεται να διέρρευσαν από το Ινστιτούτο Εθνικών Συστημάτων Διαχείρισης Περιστατικών και Προηγμένων Τεχνολογιών (NIMSAT) του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, περιγράφουν τα ευρήματα από τη συνεχιζόμενη αμερικανική παρακολούθηση των προετοιμασιών του Ισραήλ για τα αντίποινα στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου.

Τα έγγραφα δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από ένα φιλο-ιρανικό κανάλι Telegram, το Middle East Spectator, το οποίο ισχυρίστηκε ότι τα έλαβε από πηγή μιας αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

 

IMG 7862

IMG 7861

Η συγγνώμη στο Ισραήλ

Η ισραηλινή Haaretz αναφέρει επικαλούμενη πηγή του Τελ Αβίβ, ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από το Ισραήλ για τη διαρροή.

Προς το παρόν η αυθεντικότητα των εγγράφων παραμένει ασαφής. Εάν πρόκειται για γνήσια έγγραφα δεν είναι σαφές πώς ή γιατί διέρρευσαν.

Η διαρροή έρχεται καθώς το Ισραήλ ολοκληρώνει εβδομάδες προετοιμασιών για αντίποινα κατά του Ιράν και θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να διαταραχθεί η ισραηλινή επιχείρηση, αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος Axios.

 

Τι περιείχαν τα έγγραφα

Τα έγγραφα περιελάμβαναν μια έκθεση της Υπηρεσίας Οπτικών Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία διανεμήθηκε στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών πριν από τρεις ημέρες, και η οποία περιγράφει τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές βάσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προηγμένου οπλισμού που, σύμφωνα με την έκθεση, προοριζόταν για επίθεση στο Ιράν.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω υποκλοπών, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μια άσκηση αυτή την εβδομάδα στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη και UAV ως πιθανή προετοιμασία για επίθεση στο Ιράν.

Σε 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου προχωρούν οι Δάσκαλοι – Νηπιαγωγοί

αιθουσα σχολειο

Σε 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου προχωρούν οι Δάσκαλοι – Νηπιαγωγοί

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητώντας αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς…

Απίστευτο περιστατικό στην Πολωνία: Νεκρός έπεσε από νεκροφόρα στη μέση του δρόμου!

soros

Απίστευτο περιστατικό στην Πολωνία: Νεκρός έπεσε από νεκροφόρα στη μέση του δρόμου!

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οδηγοί σε έναν αυτοκινητόδρομο, όταν ξαφνικά είδαν μπροστά τους…

To Aγρίνιο…πνιγόταν από την κακοκαιρία και ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας ήταν στο πάρτι της ΝΔ

agrinio rema

To Aγρίνιο…πνιγόταν από την κακοκαιρία και ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας ήταν στο πάρτι της ΝΔ

Την ώρα που η θεομηνία της 4ης Οκτωβρίου σάρωνε το Αγρίνιο, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας ήταν…