Newsroom

Newsroom

Ισραήλ: Επέστρεψε τον εξοπλισμό του Associated Press μετά από πιέσεις των ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι ανακοίνωσε απόψε ότι το Ισραήλ ανακαλεί την απόφασή του να αναστείλει τη ζωντανή μετάδοση από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press εικόνων από τη Γάζα, μετά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για το θέμα.

ap

Μετά την πίεση των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, διέταξε το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών να επιστρέψει τον εξοπλισμό στο Associated Press.

Νωρίτερα το Associated Press γνωστοποίησε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατάσχεσαν την Τρίτη κάμερα και εξοπλισμό του στο νότιο Ισραήλ, κατηγορώντας τον ειδησεογραφικό οργανισμό ότι παραβίασε τον νέο νόμο για τα μέσα ενημέρωσης παρέχοντας εικόνες στο Al Jazeera.

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι ανακοίνωσε απόψε ότι το Ισραήλ ανακαλεί την απόφασή του:

“Δεδομένου ότι το υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να εξετάσει το θέμα των μεταδόσεων” από την πόλη Σντερότ, πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, “και του κινδύνου για τις δυνάμεις μας, έδωσα εντολή να ακυρωθεί η επιχείρηση και να επιστραφεί ο εξοπλισμός στο πρακτορείο AP”, μέχρι το υπουργείο Άμυνας να αποφασίσει, επισημαίνει ο Σλόμο Κάρχι σύμφωνα με ανακοίνωση.

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Troxaio messinia

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα…