Newsroom

Newsroom

Ισραήλ και ΗΠΑ εν αναμονή «ευρείας κλίμακας επίθεσης» από το Ιράν

Πιθανόν εντός ημερών η ιρανική επίθεση, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών - Ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ

lcs

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, ο Γιοάβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, τον Λόιντ Όστιν, τόνισε πως οι ιρανικές στρατιωτικές προετοιμασίες δείχνουν ότι το Ιράν έχει σκοπό να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στο Ισραήλ, ανέφερε ο ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios Μπαράκ Ραβίντ μέσω X, επικαλούμενος πηγή του ενήμερη για όσα συζητήθηκαν.

Νωρίτερα, ο ίδιος ρεπόρτερ σημείωσε πως οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πλέον πως αναμένεται απευθείας ιρανική επίθεση, πιθανόν «εντός ημερών», σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, ενέργεια που αποδόθηκε στο Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να «επιταχύνει» τη μετάβασή του στη Μέση Ανατολή, καθώς η ανησυχία πως επίκειται περιφερειακή ανάφλεξη δεν πάει να εντείνεται.

Ο στρατηγός ε.α. Όστιν έδωσε διαταγή στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου, το οποίο μεταφέρει μαχητικά F-35C, να κινηθεί ταχύτερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πατ Ράιντερ, καθώς υπάρχει κίνδυνος επίθεσης ευρείας κλίμακας της λιβανικής Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, ή απευθείας, από το ίδιο το Ιράν, εναντίον της ισραηλινής επικράτειας. Ο κ. Όστιν διέταξε επίσης να αναπτυχθεί στην περιοχή το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ USS Georgia, πρόσθεσε ο κ. Ράιντερ.

Σε απόγνωση κάτοικος Πεντέλης: «Έχω ζήσει ένα κάρο φωτιές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» (video)

CropImage 9

Σε απόγνωση κάτοικος Πεντέλης: «Έχω ζήσει ένα κάρο φωτιές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» (video)

Στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μέτωπο της φωτιάς, τράκαρε με το αυτοκίνητό του…

Πάνω από 20 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στην Αττική – Η σοκαριστική εικόνα της NASA

6289615

Πάνω από 20 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στην Αττική – Η σοκαριστική εικόνα της NASA

Τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της…