Ισραήλ: Νομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά του Μακρόν

Η απόφαση του Μακρόν που προκάλεσε την οργή του Τελ Αβίβ.

makron

Την προσφυγή σε νομικά και διπλωματικά μέτρα κατά του Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Κυριακή το Ισραήλ, κλιμακώνοντας την κόντρα με το Παρίσι, μετά την απόφαση του Γάλλου προέδρου να απαγορεύσει στις ισραηλινές εταιρείες να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού Euronaval 2024 στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

«Το μποϊκοτάζ των ισραηλινών εταιρειών, για δεύτερη φορά, με την επιβολή απαράδεκτων όρων, είναι αντιδημοκρατικά μέτρα που στα μάτια μας δεν είναι αποδεκτά, ειδικά μεταξύ φιλικών εθνών. Καλώ τον Πρόεδρο Μακρόν να το ακυρώσει απολύτως» σημειώνει σε ανάρτησή του στο X o υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς.

Η ανάρτηση του Ίσραελ Κατς

«Ζήτησα από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να λάβει νομικά και διπλωματικά μέτρα κατά της απόφασης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εμποδίσει τις ισραηλινές εταιρείες να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση Euronaval στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Το μποϊκοτάζ των ισραηλινών εταιρειών, για δεύτερη φορά, με την επιβολή απαράδεκτων όρων, είναι αντιδημοκρατικά μέτρα που στα μάτια μας δεν είναι αποδεκτά, ειδικά μεταξύ φιλικών εθνών. Καλώ τον Πρόεδρο Μακρόν να το ακυρώσει απολύτως.

Το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του ριζοσπαστικού ισλαμικού καθεστώτος και η Γαλλία, μαζί με ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, πρέπει να σταθεί δίπλα μας – όχι εναντίον μας».

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Η ανατίναξη των δρόμων προς τη Νότια Κορέα στο έδαφος της ΛΔΚ είναι εσωτερική υπόθεση…