«Για κάθε επιπλέον άδειο πιάτο υπάρχει χρέωση 3 ευρώ». Αυτό ισχύει για τα μεσημεριανά γεύματα στο εστιατόριο Malga Cason Rascesia, που βρίσκεται στην ιταλική κωμόπολη Ortisei, στις Άλπεις, σε υψόμετρο 2.100 μέτρων.

Η συγκεκριμένη πολιτική του εστιατορίου αναγράφεται χειρόγραφα στο κάτω μέρος του μενού, ως επιπλέον σημείωση για τους πελάτες.

menu italiko

Αντιδράσεις και απάντηση από τη διεύθυνση

Ο διευθυντής του εστιατορίου, Fabio Farinelli, εξήγησε στην εφημερίδα la Repubblica τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση, παρά τις αντιδράσεις από πελάτες που θεωρούν την πρακτική αυτή άδικη, λέγοντας: «Δεν είναι σωστό να χρεώνεις τρία ευρώ για ένα άδειο πιάτο».

Ο Farinelli ανέφερε: «Συχνά βλέπουμε οικογένειες να παραγγέλνουν ένα πιάτο και να το μοιράζονται, χρησιμοποιώντας τα άδεια πιάτα που τους παρέχουμε. Δεν θεωρούμε παράλογο να χρεώνουμε για το πλύσιμο, τα μαχαιροπίρουνα, τις χαρτοπετσέτες και το νερό. Όλα αυτά αποτελούν υπηρεσίες που δεν παρέχονται δωρεάν σε εμάς. Η χρέωση για το άδειο πιάτο αναγράφεται σαφώς στο μενού, και όποιος διαφωνεί μπορεί απλώς να επιλέξει να μην το ζητήσει», υποστηρίζει ο διευθυντής.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Γιατροί είδαν βίντεο στο Youtube για να αφαιρέσουν δαχτυλίδι από χέρι ασθενούς και τελικά ήρθε… ηλεκτρολόγος (video)

«Ξέφυγε» πάλι ο Μπέος: «Πολιτικοί απατεώνες, αυτούς ψηφίζετε, νούμερο, όξω ρε κοπρίτες» (video)

Τα… μαζεύει ο Λευκός Οίκος μετά τη νέα γκάφα του Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα

Θρίλερ με πλοίο στην Άνδρο: Επιβάτες έσπρωξαν μετέωρο ΙΧ για να σηκωθεί η μπουκαπόρτα (video)