Newsroom

Newsroom

Κ. Αθανασίου δώστε στη δημοσιότητα την αιτιολογική πράξη αρχειοθέτησης που προβλέπει ο νόμος

Η καταγγελία κατά του Χαράλαμπου Αθανασίου αρχειοθετήθηκε, ο ίδιος το επιβεβαιώνει και μάλιστα σε απάντηση του επιβεβαιώνει πως αρχειοθετήθηκε δύο…

2071797

Η καταγγελία κατά του Χαράλαμπου Αθανασίου αρχειοθετήθηκε, ο ίδιος το επιβεβαιώνει και μάλιστα σε απάντηση του επιβεβαιώνει πως αρχειοθετήθηκε δύο φορές, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η αιτιολογική πράξη που προβλέπει ο νόμος για την αρχειοθέτηση. Όπως προκύπτει από την έρευνα του HOT DOC, η καταγγελία που είχε φτάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορούσε την προέλευση της περιουσιακής κατάστασης του τότε αρεοπαγίτη και νυν υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου αρχειοθετήθηκε και μάλιστα η αρχειοθέτηση, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε με βάση το νόμο 1756/88 άρθρο 99 παράγραφος 3.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει πως πρέπει να υπάρχει η αιτιολογημένη πράξη η καταγγελία που είχε φτάσει στο υπουργείο, τέθηκε στο αρχείο, χωρίς να είναι εμφανής η αιτιολογική πράξη που θα έπρεπε να συνοδεύει την αρχειοθέτηση.

To Hot Doc απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης απόπου περιμένει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτημάτα που προκύπτουν και είναι η εξής: 

Τα ερωτήματα του Hot Doc στον Χαράλαμπο Αθανασίου 

Προς υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

Όπως προκύπτει από την έρευνα του HOTDOC στις 7 Αυγούστου του 2008 διαβιβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου επιστολή που αφορούσε σε καταγγελίες για το «πόθεν έσχες» και την περιουσιακή κατάσταση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Αθανασίου. Η καταγγελία αυτή άφηνε σοβαρές υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και έδινε μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία που αν ερευνούνταν, σύμφωνα με την καταγγελία, θα τον αποδείκνυαν. Όπως μας έχετε γνωστοποιήσει στις 2 Ιουλίου 2014, η εν λόγω καταγγελία αρχειοθετήθηκε με βάση το νόμο 1756/88 άρθρο 99 παράγραφος 3.

Όπως προκύπτει όμως από το νόμο, μια καταγγελία που αφορά αρεοπαγίτη διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος δίνει την άδεια στον Άρειο Πάγο να διερευνήσει σχετική έρευνα. Το αποτέλεσμα της έρευνας κοινοποιείται στον υπουργό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον νόμο 1756/88 άρθρο 99 παράγραφος  3, «η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με αιτιολογημένη πράξη που κοινοποιείται στον υπουργό Δικαιοσύνης». Παρακαλούμε ενημερώστε μας, με βάση ποια αιτιολογημένη πράξη, ποιών υπευθύνων έρευνας, προέκυψε πως δεν υπάρχει ευθύνη, ώστε η καταγγελία να τεθεί στο αρχείο.

Να μας απαντήσετε επίσης, αν την αρχειοθέτηση έχει κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προβλέπει ο νόμος ή κάποιος άλλος.

 

Μουχάμαντ Γιουνούς: Ο νομπελίστας «τραπεζίτης των φτωχών» προσωρινός ηγέτης του Μπανγκλαντές

AP24219194341383

Μουχάμαντ Γιουνούς: Ο νομπελίστας «τραπεζίτης των φτωχών» προσωρινός ηγέτης του Μπανγκλαντές

Ο 84χρονος, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, θα ηγηθεί της προσωρινής κυβέρνησης στη χώρα

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις μπήκε στη μάχη με… γκάζια κατά του Τραμπ

AP24219852831554

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις μπήκε στη μάχη με… γκάζια κατά του Τραμπ

Οπισθοδρομική μορφή που «σπέρνει το χάος και τον διχασμό» ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με…

Έκθεση-κόλαφος για «de facto στρατόπεδα βασανιστηρίων» σε ισραηλινές φυλακές

ισραηλ στρατιώτης

Έκθεση-κόλαφος για «de facto στρατόπεδα βασανιστηρίων» σε ισραηλινές φυλακές

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι υπέστησαν «κακομεταχείριση και βασανιστήρια», με «συστηματικό» τρόπο, καταγγέλλει η ισραηλινή οργάνωση B’Tselem

Απίστευτη ισραηλινή προπαγάνδα κατά των Παλαιστινίων με… αποκριάτικο μαχαίρι

GUIMTjLXAAAiUnm

Απίστευτη ισραηλινή προπαγάνδα κατά των Παλαιστινίων με… αποκριάτικο μαχαίρι

Πρώην εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού δημοσίευσε ένα ματωμένο μαχαίρι που υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε από…